Ervaringsverhalen delen

Hoe maak je een keuze voor een cochleair implantaat? Hoe weet je wat je kan verwachten tijdens de revalidatiefase? Wat kan je vertellen aan je werkgever als je een CI-traject in gaat? Er zijn zoveel vragen waarop CI gebruikers een antwoord kunnen geven, omdat ze het meegemaakt hebben. Door het delen van ervaringsverhalen, helpen we elkaar. We hopen dat CI gebruikers, partners of ouders van CI-gebruikers, hulpverleners door deze ervaringsverhalen meer inzicht krijgen in de beleving van mensen met een CI. Maar door deze ervaringsverhalen kunt u ook (toekomstige) CI gebruikers inzicht geven in uw situatie, in de oplossingen die u vond bij bepaalde problemen, etc.

OPCI is van mening dat het uitwisselen van ervaringsverhalen anderen kan steunen, informeren en daarom doen we graag een beroep op u. Vertel ons over uw ervaringen met CI. We groeperen de verhalen naar: kinderen, vroegdoven die op latere leeftijd een CI krijgen en laatdoven. Daarnaast verzamelen we verhalen van mensen uit de omgeving van de CI-gebruiker (gezin, familie, vrienden, collega's, werkgever). Ook willen we ruimte bieden voor het delen van muziekervaringen.

Deel uw ervaringen

  • Voor het delen van uw ervaringen maakt het niet uit of u oud bent of jong, ouder van een kind met CI of partner van een iemand met CI, een heel tevreden gebruiker of juist niet.
  • We denken aan een tekst van ongeveer een half A4-tje, maar meer of minder tekst is ook goed.
  • Houdt u een blog bij of schrijft u op een forum? Breng ons op de hoogte, dan kunnen we misschien ook daarnaar linken.
  • Wij zullen uit de inzendingen kiezen welke verhalen we kunnen plaatsen op de website.
  • Ieder verhaal zullen we van tevoren goed lezen en redigeren voordat we het plaatsen. Een verhaal wordt persoonlijker met een foto, heeft u nog een bijpassende foto, stuur die dan ook mee!
  • Wilt u juist uw ervaringen anoniem delen, geef dat dan duidelijk aan.

Doet u ook mee en wilt u uw ervaringen delen? Stuur uw verhaal dan naar tc@opciweb.nl.