Ervaringen van CI-dragers

Naast de informatie op andere pagina's van deze website zijn er nog meer informatiebronnen van onschatbare waarde voor uw zoektocht naar het CI. Want wie anders dan de ervaringsdeskundigen zélf of bij jonge kinderen, hun ouders kunnen nu beter beschrijven hoe het is om een CI te krijgen en te horen met het CI.

Hier vindt u verschillende ervaringsverhalen. De ervaringen zijn gegroepeerd voor kinderen, prelinguaal dove volwassenen en laatdove volwassenen. Daarnaast willen we ervaringen van de partner, kinderen, familie, vrienden, collega's en werkgevers plaatsen en ten slotte is er aandacht voor muziekbelevingen.

Wilt u ook uw ervaringsverhaal delen met anderen?.

Het OPCI-forum

Het OPCI-forum is voor iedereen die vragen heeft over het gebruik of de techniek van een CI. Het maakt niet uit of je een CI hebt, er één overweegt, partner of ouder van een CI-gebruiker bent of misschien gewoon nieuwsgierig bent en meer over de techniek en het gebruik ervan wil weten. Op het OPCI-forum delen CI-gebruikers hun ervaringen met elkaar. Uiteraard is er op diverse websites zoals die van CI-leveranciers en OPCI al veel informatie te vinden. Toch is het soms fijner om iemand met gebruikservaring te kunnen vragen naar zijn of haar ervaringen.

Tegenwoordig zijn er ook diverse gebruikersgroepen in Social Media te vinden waar je met je vragen terecht kunt. Daar is het echter moeilijk is om eerder gedeelde informatie terug te vinden. Veel informatie gaat hierdoor verloren en sommige vragen komen steeds weer opnieuw langs.

Het OPCI-forum heeft een heldere indeling in categorieën, zodat je niet lang hoeft te zoeken naar het onderwerp waar je vragen over hebt. Naast deze indeling, is de zoekfunctie een grote hulp bij het vinden van onderwerpen.

Wat verder een groot voordeel is ten opzichte van de Social Media, is de aanwezigheid van een beheerder en moderators. Deze vrijwilligers beheren niet alleen de structuur van het forum, maar helpen, indien dit mogelijk is, de forumleden ook actief bij problemen, onduidelijkheden of forum-technische vragen. Deze ondersteuning helpt in grote mate om het forum laagdrempelig te houden. De beheerders en moderators houden daarnaast de discussies in de gaten en grijpen indien nodig in.

Ben je nieuwsgierig geworden of wil je een vraag stellen aan andere forum-gebruikers? Bezoek dan snel OPCI-forum!

OPCI forum