OPCI huiskamerbijeenkomsten januari – april 2024

Onze huiskamerbijeenkomsten zijn informele en gezellige evenementen waar mensen met een Cochleair Implantaat (CI), CI-kandidaten en mensen die een CI overwegen elkaar kunnen ontmoeten.

De bijeenkomsten vinden plaats in de huiskamers van deelnemende gastadressen.

Er zijn verschillende redenen waarom geïnteresseerden zouden kunnen overwegen om een OPCI huiskamerbijeenkomst bij te wonen:

  1. Informatie en ervaringen delen: Deze bijeenkomsten bieden een platform om ervaringen te delen en vragen te stellen over het leven met een Cochleair Implantaat (CI). Je kunt leren van de ervaringen van andere CI-dragers en mogelijk nuttige tips en adviezen krijgen.
  2. Sociale interactie: Het is een kans om andere mensen met CI te ontmoeten. Dit kan helpen om een ondersteunend netwerk op te bouwen.
  3. Leren over de nieuwste ontwikkelingen: Er is altijd informatiemateriaal beschikbaar van verschillende CI-leveranciers, zodat je op de hoogte kunt blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van cochleaire implantatie.
  4. Gratis deelname: Het bijwonen van een OPCI huiskamerbijeenkomst is gratis, waardoor de huiskamerbijeenkomst voor iedereen toegankelijk is. Het is belangrijk om te weten dat er maximaal acht deelnemers per huiskamerbijeenkomst aanwezig kunnen zijn.
Gespreksleider is Henk van Rees en de vaste schrijftolk (spraak-naar-tekst) tolk is Davy de Bruijn.

Het bijwonen van een OPCI huiskamerbijeenkomst kan dus zowel informatief als sociaal waardevol zijn. Het helpt deelnemers meer vertrouwen en comfort te vinden in de reis met een CI.

Tijdens deze bijeenkomsten is er altijd een schrijftolk aanwezig en op verzoek ook een gebarentolk.

Sinds 2015 hebben we meer dan 180 huiskamerbijeenkomsten georganiseerd met in totaal meer dan 1.500 deelnemers. Zowel CI-dragers, kandidaat CI-dragers als personen die een CI overwege

De OPCI huiskamerbijeenkomsten vinden plaats op verschillende locaties door heel Nederland. Dit betekent dat de specifieke locatie kan variëren afhankelijk van het gastadres van de bijeenkomst.

 
 

Wanneer, waar en welke tijden:

Dinsdag 30 januari Tilburg 19.30 tot 21.30 uur
Dinsdag 6 februari Terneuzen 19.30 tot 21.30 uur
Dinsdag 5 maart Zeist 19.30 tot 21.30 uur
Dinsdag 19 maart Winterswijk 19.30 tot 21.30 uur
Dinsdag 2 april Roden 19.30 tot 21.30 uur
Dinsdag 23 april Arnhem 19.30 tot 21.30 uur

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan uitsluitend per e-mail:  huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van aanmelding en verdere informatie.

Het bijwonen van een OPCI-huiskamerbijeenkomst is gratis. Helaas komt het voor dat mensen zich wel opgeven voor een huiskamerbijeenkomst maar niet verschijnen.
Dit willen we graag zo veel mogelijk voorkomen.
Daarom hanteert OPCI een ‘statiegeldregeling’.
Na je aanmelding krijg je een aanmeldbevestiging.
Daarin vragen wij je om vijf euro ‘statiegeld’ over te maken op de OPCI-bankrekening. Pas ná ontvangst van het statiegeld is je aanmelding definitief.

Tijdens de huiskamerbijeenkomst krijg je de vijf euro statiegeld terugbetaald.

Ben je onverwacht verhinderd, meld je dan uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst per mail af, dan zal de vijf euro aan je teruggestort worden.
Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst, dan is er geen restitutie mogelijk.


OPCI is volledig onafhankelijk, niet gebonden aan CI-leveranciers of andere (markt)partijen.
Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is dan ook zeker niet aan de orde.
De gespreksleider van onze huiskamerbijeenkomsten is een CI-drager met jarenlange ervaring en kennis van Cochleaire Implantatie.