Deelnemers gevraagd voor CINGLE-studie

Voor de CINGLE-studie, een vergelijkend onderzoek tussen behandelingen van eenzijdige doofheid door het UMC Utrecht, worden deelnemers gevraagd.

Huidige behandeling
Patiënten met eenzijdige doofheid ondervinden veel hinder hiervan. Ze kunnen niet bepalen waar geluiden vandaan komen. Ook spraak verstaan in rumoerige omgevingen gaat slecht. Ze kunnen worden behandeld met twee apparaten (CROSS of BCD) die ervoor zorgen dat geluid via een omweg bij het goede oor terecht komt, het slechte oor wordt niet gebruikt.

CINGLE-studie
Logo UMC UtrechtHet UMC Utrecht startte in de zomer van 2014 de CINGLE-studie, een onderzoek waarin de huidige behandelingen bij eenzijdige doofheid te vergelijken met cochleaire implantatie als mogelijk nieuwe behandeling. Hierbij wordt het slechte oor voorzien van een CI, waardoor het horen met twee oren voor een deel wordt hersteld. Het doel van dit onderzoek is de effectiviteit van de drie verschillende behandelmethoden te bepalen.

Op dit moment doen er ongeveer 90 patiënten mee in de studie. De onderzoekers zijn echter nog op zoek aan deelnemers: in totaal kunnen er 120 patiënten deelnemen.
Kent of bent u iemand die geïnteresseerd is in deze studie? Klik dan hier voor meer informatie of neem direct contact op met het onderzoeksteam via CINGLE@umcutrecht.nl. Er zal dan worden beoordeeld of u een geschikte kandidaat bent en u zult uitgebreidere informatie over de studie ontvangen.