September 2017: CI-informatiebijeenkomsten Advanced Bionics

Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics u of uw kind kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie? Kom op 11 of 12 september in contact met (ouders van) CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Een ervaringsdeskundige vertelt
Aandachtig luisteren naar ervaringsdeskundige

Als u of uw kind zwaar slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kunt u in aanmerking komen voor een cochleair implantaat (CI). Maar een CI kun je niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. U maakt een keuze voor iets wat u nog niet kent en waar u naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maakt u natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat u kunt verwachten op basis van de ervaringen van CI-gebruikers. Kunt u bijvoorbeeld beter deelnemen aan gesprekken en weer genieten van muziek of geluiden die u vroeger hoorde?

Tijdens de CI-informatiebijeenkomst vertelt een CI-gebruiker wat zijn/haar CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI te horen, eventueel in combinatie met een hoortoestel. Een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics is aanwezig en geeft uitleg over de werking van een CI, de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en samenwerking met een hoortoestel op het andere oor.

Stel je vragen aan CI-gebruikers
Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-gebruikers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI al dan niet in combinatie met hoortoestel.

Datum en tijdstip
Maandagavond 11 september as. van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
Dinsdagmiddag 12 september as. van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)

Locatie van de bijeenkomst
Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen

Aanmelden
Overweegt u een cochleair implantaat voor uzelf of uw kind en wilt u graag aanwezig zijn op een CI-informatiebijeenkomst, meld u dan aan om verzekerd te zijn van een plek. Geef bij uw aanmelding aan met hoeveel personen u graag wilt komen en eventueel in het kort wat uw achtergrond is en waarom u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden kan via redactie@doof.nl.

Wilt u graag bij deze bijeenkomst aanwezig zijn, maar schikt 11 of 12 september niet? Stuur dan een e-mail naar redactie@doof.nl, dan wordt gekeken naar de mogelijkheid voor een andere datum of een één-op-één-gesprek.

Aanwezige hulpmiddelenMoeder met peuter in zwembad
Schrijftolk, soloapparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink).

Meer informatie
Heeft u vragen over deze bijeenkomsten? Laat het weten! Neem dan contact op met Doof.nl, 030-3040032 of redactie@doof.nl.

Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.