CI’s van Oticon Medical gaan naar Cochlear


 

Cochlear heeft aangekondigd dat het de activiteiten van Demant (het moederbedrijf van Oticon Medical) op het gebied van cochleaire implantaten heeft overgenomen. Hoorzorgbedrijf Demant heeft besloten om zijn activiteiten op het gebied van cochleaire implantaten te verkopen – en is van mening dat het in het belang van de patiënten is om deze activiteiten te verkopen aan Cochlear, de wereldleider op het gebied van implanteerbare hoorsystemen.

Dig Howitt, CEO & President van Cochlear: “We verwelkomen de patiënten met cochleaire implantaten van Oticon Medical bij Cochlear en blijven ons inzetten om hun hoorresultaten op de lange termijn te ondersteunen. Patiënten zijn onze prioriteit terwijl we nauw samenwerken met Demant/Oticon Medical om een soepele overgang te garanderen.”

“We zullen patiënten zolang mogelijk blijven ondersteunen met toegang tot reparaties en vervangingen van de huidige cochleair implantaattechnologie van Oticon Medical. Tegelijkertijd zullen we geluidsprocessors en diensten van de volgende generatie ontwikkelen en op de markt brengen, zodat de overgrote meerderheid van de patiënten na verloop van tijd kan overstappen op het technologieplatform van Cochlear.”

“Gedreven door onze missie om te innoveren en een leven lang hoorresultaten te leveren, zullen we ervoor zorgen dat de klanten van Oticon Medical’s cochleaire implantaat ondersteund blijven worden met een leven lang hooroplossingen.”

Voor aanvullende informatie kunnen patiënten en hoorspecialisten contact opnemen met hun audioloog of met de klantendienst van Cochlear Benelux NV.


Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door Cochlear. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we drie verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, en MED-EL. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.