MED-EL: CI-informatiebijeenkomsten t/m september 2024

CI-informatiebijeenkomsten. Alles wat u moet weten over de nieuwste technologie op het gebied van cochleaire implantaten en een kans om ervaren CI-gebruikers te ontmoeten.

Bent u of is uw kind kandidaat voor een CI? Bent u op zoek naar een dieper begrip van cochleaire implantaten, hoe ze functioneren, hoe ze zullen werken met uw hoortoestel, hoe betrouwbaar ze zijn en wat u kunt verwachten na implantatie? Wij zorgen ervoor dat u goed geïnformeerd bent.

Kom naar onze volgende online CI-informatiebijeenkomst:

  • Donderdag 18 juli 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur, online

Als deze datum niet geschikt voor u is, neem dan gerust deel aan onze volgende bijeenkomsten die online of fysiek in het MED-EL Care Center gepland staan op:

  • Dinsdagavond 13 augustus 2024 van 19:00 uur tot 21:00 uur, online
  • Maandag 16 september 2024 van 14:00 uur tot 16:00 uur, online

Deelname aan deze bijeenkomsten is gratis! U wordt verwelkomd door een CI-specialist van MED-EL en een CI-ervaringsdeskundige. Tijdens deze informatiebijeenkomst komt u ook in contact met andere CI-kandidaten.

U kunt zich aanmelden via deze link.

Wilt u liever een gratis CI-informatiepakket of een privéconsult op een tijdstip dat u uitkomt?  Wij zijn er voor u.

  • Vraag een gratis informatiepakket aan via deze link.
  • Wilt u liever een privéconsult? U en uw familie zijn op afspraak welkom in het MED-EL Care Center in Utrecht. Schrijf u in via deze link.

Wat is een gehoorimplantaat, cochleair implantaat of CI en hoe werkt het?

Dit zijn allemaal benamingen voor een cochleair implantaat (CI). Een CI helpt mensen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies door het niet-functionerende deel van het binnenoor te omzeilen en direct de gehoorzenuw te stimuleren. Geluidssignalen worden opgevangen door de audioprocessor (extern gedeelte) en worden naar het implantaat gestuurd. Een elektrodendrager die chirurgisch in het binnenoor geïmplanteerd wordt, stimuleert de zenuw om u weer te laten horen.

De keuze voor de juiste audioprocessor is belangrijk, maar het is nog belangrijker om het juiste implantaat te kiezen. Het implantaat heeft namelijk de grootste invloed op de kwaliteit van uw gehoor. U kunt de elektrode beschouwen als het belangrijkste onderdeel van uw cochleair implantaat: het vormt de basis van elk geluid dat u via uw cochleair implantaat hoort.

En in tegenstelling tot een audioprocessor die u regelmatig kunt upgraden, blijft een implantaat jarenlang bij u. Daarom is het belangrijk om een cochleair implantaat te kiezen dat u zowel nu als in de toekomst het beste gehoor biedt.

Het dichtst bij natuurlijk horen

De filosofie van MED-EL is om met haar cochleaire implantaten het natuurlijk horen zo goed mogelijk te benaderen. Daarom hebben de cochleaire implantaten van MED-EL elektroden die lang genoeg zijn om je hele slakkenhuis te bedekken. Ze geven de hoge frequenties door, zoals het gezang van vogels, dat wordt gestimuleerd bij de ingang van het slakkenhuis. Maar ze geven ook de lage frequenties goed door, zoals het geblaf van een hond, dat wordt gestimuleerd diep in het topje van het slakkenhuis. Dit is alleen mogelijk omdat onze elektroden bijzonder zacht en flexibel zijn, zodat ze veilig dieper in het slakkenhuis kunnen worden ingebracht.

Het assortiment elektroden van MED-EL is verkrijgbaar in een groot aantal lengtes, zodat uw chirurg de elektrode kan kiezen die uw unieke slakkenhuis optimaal bedekt. Dit maakt het mogelijk om de meest uiteenlopende geluiden op hun natuurlijke plaats in het slakkenhuis te stimuleren.

Zelfverzekerd gesprekken voeren

Naast ons geavanceerde implantaat zijn we net zo trots op onze twee nieuwste audioprocessors. De RONDO 3, van-het-oor audioprocessor (single-unit processor) en SONNET 2, achter-het-oor processor. Beide komen met oplaadbare accu’s voor een hele dag luisterplezier.

Met Automatic Sound Management 3.0 en Adaptive Intelligence-technologie passen RONDO 3 en SONNET 2 zich automatisch aan elke geluidsomgeving aan, zodat u overal optimaal kunt horen. Beide processors verminderen omgevingsgeluiden automatisch, waardoor u comfortabel kunt horen in lawaaierige situaties.

 

MED-EL SONNET 2

 

MED-EL RONDO 3

 

Hoortoestel + SONNET 2 / RONDO 3 = Bimodaliteit

MED-EL streeft ernaar om met haar cochleaire implantaten een betere match te bieden met het natuurlijke gehoor. Het idee is simpel: We zorgen voor een meer nauwkeurige match tussen beide oren, zodat beide oren beter kunnen samenwerken en de hersenen de geluiden van beide oren beter kunnen combineren. Dit maakt het gemakkelijker om elk hoortoestel te matchen, inclusief het hoortoestel dat u nu al draagt.

Stream uw favoriete nummers eenvoudig naar uw oren

Het streamen van muziek, telefoongesprekken en uw tv-programma’s naar uw CI-processor is eenvoudig met MED-EL.

 

Betrouwbaar vandaag. Betrouwbaar morgen.

Elke ontvanger van MED-EL stelt zijn vertrouwen in ons. We weten dat u op ons rekent om elke dag alles te horen dat u dierbaar is. Daarom doen we er alles aan om de meest betrouwbare cochleaire implantaten te produceren die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen op de markt.

De betrouwbaarheidsrapportage van MED-EL voldoet aan de internationale norm ISO 5841-2:2014[4] en de principes die zijn uiteengezet in de Europese consensus over defecten en explantaties van cochleaire implantaten.

Doordat al onze titanium implantaten van de nieuwste generatie sinds 2006 een totale cumulatieve overlevingskans hebben van meer dan 99%, is MED-EL marktleider op het gebied van betrouwbaarheid van cochleaire implantaten.


Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door MED-EL. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.