Goedhorende partners gezocht voor onderzoek

Enige tijd geleden is er een oproep gedaan voor mensen met een CI en de invloed op werk. Dezelfde onderzoeksgroep zou nu graag in contact komen met partners, familieleden of collega’s van mensen met een CI over hetzelfde onderwerp.

Onderzoek naar de invloed van gehoor op werk

Wij zoeken goedhorende partners, familieleden en/of collega’s van mensen met een cochleair implantaat -of mensen die een cochleair implantaat overwegen- om deel te nemen aan ons onderzoek naar gehoor en werk.

Over het project

Het doel van ons project is om kennis op te doen over de relatie tussen het horen met een CI  en arbeidsparticipatie. We zullen hierbij CI-dragers vergelijken met hoortoesteldragers en goedhorenden. Voor de groep goedhorenden gaat het om het invullen van de vragenlijst en een online hoortest.

Op de volgende webpagina staat meer informatie over de studie: Project – Intense (ac-vumc.nl). De uitgebreide informatiebrief voor goedhorende deelnemers is te vinden op de webpagina.

U kunt de link https://ac-vumc.nl/intense/ ook doorsturen naar collega’s of familieleden die mogelijk mee zouden willen doen.

Het project is een samenwerking van het Amsterdam UMC, afdeling KNO (sectie Ear & Hearing) en het Leids Universitair Medisch Centrum, afdeling KNO (Centrum voor Audiologie en HoorImplantaten, CAHIL).

Deelname door goedhorenden:

Meedoen kan als u binnen de doelgroep valt

  • U heeft betaald werk, vrijwilligerswerk of studeert
  • Uw leeftijd is tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd
  • U bent de Nederlandse taal goed machtig
  • U kunt goed zien, eventueel met bril of lenzen

Wat houdt het onderzoek in?

  • U vult thuis een vragenlijst in op de computer/laptop/tablet en een online hoortest. Dit duurt ongeveer 1 uur.
  • U ontvangt 8 euro onkostenvergoeding.
  • U hoeft verder niets speciaals te doen tijdens deze periode. Ook hoeft u niet naar Amsterdam UMC of het LUMC te komen.

Deelname door mensen met een cochleair implantaat:

Heeft u een cochleair implantaat en zou u zelf graag deel willen nemen aan ons onderzoek? Dat is mogelijk als u patiënt bent bij het LUMC of het Amsterdam UMC. Het nieuwsbericht op de website van OPCI hierover is geplaatst op 5 december 2022. U kunt contact opnemen met Vanessa Feenstra, MSc., via e-mailadres: v.feenstra@amsterdamumc.nl of via e-mailadres: v.e.e.feenstra@lumc.nl.

Alvast hartelijk dank!

Onderzoeksteam INTENSE


Het project is onderdeel van INTENSE, een groot door NWO gesubsidieerd onderzoeksproject, waarbinnen we werken aan verbetering van het horen van CI-dragers in lastige luistersituaties.

Meer informatie over INTENSE is te vinden via onze webpage.

LUMCAUMC

 

 


Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door onderzoeksproject INTENSE. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.