Vaccinatie tegen griep ook voor CI-dragers

Griep is voor de meeste mensen niet ernstig, maar sommigen lopen extra risico. Deze mensen kunnen elk jaar een vaccinatie tegen griep krijgen bij de huisarts (de griepprik).

Onlangs heeft de gezondheidsraad besloten dat er meer (groepen) mensen voor een vaccinatie in aanmerking komen, omdat zij ook complicaties kunnen krijgen van griep. Daarom kunnen vanaf nu ook mensen met een cochleair implantaat (CI) een vaccinatie tegen griep krijgen. De reden hiervoor is dat mensen met een CI een risico lopen op het krijgen van hersenvliesontsteking, die vaak begint met een acute middenoorontsteking.

Twijfel je of je huisarts weet dat je een CI hebt of heb je nog andere vragen hierover, neem dan contact op met je huisarts.

Met deze link vind je het advies van de gezondheidsraad.