Verslag OPCI-contactdag Heythuysen 2021

Op zaterdag 16 oktober was het, na vijfentwintig maanden gedwongen stilte, gelukkig weer mogelijk om een OPCI-contactdag te houden in het Limburgse Heythuysen.

Als vanouds werden we welkom geheten door Tiny, dit keer met een scanner om onze corona QR-code te scannen. Gelukkig was iedereen goed voorbereid en konden we genieten van koffie of thee met Limburgse vlaai. De eerste contacten met oude bekenden en standhouders werden meteen al gelegd.
Joost Ritzen in HeythuysenNadat iedereen binnen was, werden we officieel welkom worden geheten door Tiny Hanssen en Hennie Epping. Wegens de korte voorbereidingstijd was er geen officieel programma, maar wel was er een korte presentatie door Joost Ritzen.Joost vertelde dat hij als kleuter plotseling doof werd. Met behulp van hoortoestellen kon hij wel weer het regulier onderwijs oppakken, maar hij bleef ernstig slechthorend. Op school werd hij daarmee ook gepest. Later had hij beroepsmatig graag met kinderen willen werken, maar gezien zijn slechthorendheid was dit niet mogelijk en werd hij beroepsfotograaf. Sinds vorig jaar heeft hij een CI. Joost vertoonde vervolgens de trailer van zijn documentaire ‘Oorverdovend’. Hij hoopt dat deze documentaire binnenkort te zien is in filmhuizen of op TV. Uiteraard houdt hij OPCI op de hoogte wanneer en waar.

Na deze, voor veel mensen herkenbare, presentatie, was het tijd voor de ontmoeting, het uitwisselen van ervaringen en uiteraard informatie ophalen bij de standhouders. Daar werden de nieuwste producten getoond, gadgets uitgedeeld en sommige deelnemers kijken al reikhalzend uit naar het moment dat de processor van hun CI weer aan vervanging toe is.

Zoals altijd als deze ontmoetingsdag plaats vindt, waren ook dit keer de weergoden ons goed gezind en konden sommigen zelfs nog even van het zonnetje op het terras genieten. Een waar cadeautje, zo half oktober. Anderen keken binnen naar foto’s van eerdere contactdagen. De middag werd afgesloten met een verrukkelijk buffet met voor elk wat wils. Kortom, het was weer een zeer geslaagde middag. Een oprecht woord van dank aan de organisatoren Tiny en Geert Hanssen, de standhouders Advanced Bionics, Cochleair, Med-El, Oticon Medical, Phonak, Multi Care Systems en natuurlijk OPCI. We kijken uit naar hopelijk volgend jaar weer een fijne contactdag.Impressie Heythuysen 2021