OPCI Huiskamerbijeenkomsten september t/m december 2020

Sinds maart 2015 heeft OPCI maar liefst 100 huiskamerbijeenkomsten georganiseerd. Meer dan 750 (kandidaat) CI dragers en mensen die belangstelling hebben voor een CI bezochten onze huiskamerbijeenkomsten.

Drie deelnemers aan een huiskamerbijeenkomstmet gespreksleider Henk
Bijna 200 ernstig slechthorenden hebben na het bezoeken van een huiskamerbijeenkomst de keuze gemaakt om een CI (Cochlear Implantaat) te laten implanteren.

De conclusie is dan ook dat er behoefte is aan deze kleinschalige bijeenkomsten.
Mooi dat zo veel ernstig slechthorenden, mede na het bezoeken van een huiskamerbijeenkomst, een keuze gemaakt hebben voor het horen met een CI. Echter, voor OPCI is dit niet het doel van onze huiskamerbijeenkomsten!

Een keuze voor een CI is zeer persoonlijk. OPCI zal kandidaat-CI-dragers of hen die een Cochleair Implantaat overwegen nooit aanzetten tot die keuze. Wij beperken ons tot het delen van ervaringsverhalen en geven informatie over hoe het CI werkt.

Uit een door OPCI gehouden enquête eind 2016 blijkt dat bijna 90% tevreden tot zeer tevreden is over hun CI.

OPCI is volledig onafhankelijk. Niet gebonden aan CI leveranciers of andere marktpartijen. Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is dan ook zeker niet aan de orde.

Wat mag u wél verwachten tijdens OPCI huiskamerbijeenkomst? Ontmoeting met mede-CI-dragers. We luisteren naar elkaars ervaringsverhalen en delen tips met elkaar. Kom je in aanmerking voor een CI of overweeg je een CI? Juist die ervaringsverhalen zijn uitermate waardevol. Niemand anders dan ervaren CI dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen met een CI.

Hoe ziet het CI-traject eruit? Wat mag je verwachten of juist niet van een CI? Hoe revalideer je na de implantatie? Kan ik weer telefoneren? Hoe is het om met CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk? Met heel veel ervaringsverhalen ga je na afloop weer naar huis.

Het bijwonen van een OPCI huiskamerbijeenkomst is gratis.

Helaas komt het geregeld voor dat mensen zich wel opgeven voor een huiskamerbijeenkomst maar niet verschijnen. Heel vervelend voor het gastadres en de organisatie. In het bijzonder als de huiskamerbijeenkomst vol geboekt is en er mensen op de wachtlijst staan.

Dit willen we graag voorkomen. OPCI hanteert daar voor een ‘statiegeldregeling’.Na uw aanmelding krijgt u bericht of er nog plaats is of niet. Is er plaats, dan vragen wij u in dat bericht om vijf euro ‘statiegeld’ over te maken op de OPCI bankrekening.

Pas ná ontvangst van het statiegeld is uw aanmelding definitief.
Bent u onverwacht verhinderd én meldt u zich uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst af dan zal de vijf euro aan u teruggestort worden. Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst dan is er geen restitutie mogelijk. De aanwezigen krijgen tijdens de huiskamerbijeenkomst de vijf euro statiegeld contant terugbetaald.

De huiskamerbijeenkomsten organiseren we door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen. Altijd op een dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Slechthorendheid is geen enkel beletsel deze avonden. Er is altijd een schrijftolk aanwezig.

Schrijftolk Davy de Bruijn aan het werk
Schrijftolk Davy de Bruijn aan het werk

Vanaf 19.15 uur bent u welkom. De koffie en thee staat klaar en om 19.30 uur beginnen we met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook een CI drager).
Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle vier de CI merken aanwezig.

Wilt u ook eens een huiskamerbijeenkomst meemaken? Meld u dan snel aan. Er is steeds veel belangstelling voor de huiskamerbijeenkomsten en vol=vol. Er kunnen maximaal acht belangstellenden deel nemen aan een huiskamerbijeenkomst. Aanmelden is noodzakelijk en kan uitsluitend per e-mail: huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl. Na ontvangst van uw mail bevestigen wij uw deelname en geven wij u de adresgegevens door waar de huiskamerbijeenkomst gehouden zal worden.
U bent niet alleen als (kandidaat) CI drager. Graag nodigen we u uit om een stukje mee te lopen op onze hoorreizen.

Van harte welkom.

OPCI Huiskamerbijeenkomsten september t/m december 2020
Dag datum tijd Plaats
Dinsdag 13 oktober 19:30-21:30 uur Vlaardingen
Dinsdag 20 oktober 19:30-21:30 uur Arnhem
Dinsdag 3 november 19:30-21:30 uur Zuid-Schermer
Dinsdag 10 november 19:30-21:30 uur Goes
Dinsdag 24 november 19:30-21:30 uur Zeist
Dinsdag 1 december 19:30-21:30 uur Den Bosch
Dinsdag 8 december 19:30-21:30 uur Bathmen
Dinsdag 15 december 19:30-21:00 uur Warmond

 

OPCI Online huiskamerbijeenkomsten september t/m december 2020

Is een huiskamerbijeenkomst op locatie te ver weg voor je, of bezoek je liever nog geen bijeenkomsten? Dan is een online huiskamerbijeenkomst wellicht iets voor je.

We maken gebruik van het communicatie platform voor dove, slechthorende en horende mensen “Op 1 lijn” Een eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform speciaal voor doven en slechthorenden.
Met ondersteuning van schrijf en gebarentolken!

Doe je mee? Je bent van harte welkom!

OPCI ONLINE-huiskamerbijeenkomsten september t/m december 2020
Dag datum tijd
Dinsdag 6 oktober 19:00-21:00 uur
Dinsdag 27 oktober 19:00-21:00 uur
Dinsdag 17 november 19:00-21:00 uur
Dinsdag 22 december 19:00-21:00 uur

Aanmelden graag per e-mail: huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl.