Logo van EURO-CIU horizontaal

25 februari Wereld-CI-dag
Wij zijn blij met onze CI

Wereld-CI-dag op 25 februari: Samen met andere Europese organisaties voor CI-gebruikers willen we laten weten: Wij zijn blij met onze CI. EURO-CIU heeft twee video-opnamen gemaakt. Deze filmpjes tonen mensen die volledig meedoen op school en in hun werk, dankzij hun CI.

De eerste video: “De School” laat een 10-jarig meisje zien, dat dankzij vroegtijdige diagnose bilateraal is geïmplanteerd toen ze negen maanden oud was. Ze heeft na de revalidatie gewoon leren spreken en horen.

 

De tweede video: “De zakenman” laat een 40-jarige man zien, die aan progressief gehoorverlies leed. Ook hij werd bilateraal geïmplanteerd en kon daarna zijn werkzaamheden als succesvol zakenman voortzetten.

 

Over EURO-CIU
EURO_CIU is een non-gouvernementele non-profit organisatie, die in 1995 in Luxemburg is opgericht.
De organisatie bestaat uit 33 nationale organisaties die zich bezig houden met CI uit 24 Europese landen. EURO-CIU vertegenwoordigt 220.000 CI-gebruikers in heel Europa. Van hen is ongeveer 60% volwassen en 40% kind.
Ook OPCI maakt deel uit van EURO-CIU.