MRI met nieuw implantaat van Advanced Bionics

Vrouw met arts bij MRI-scannerZorgeloze en pijnloze MRI-onderzoeken? Met het HiRes™ Ultra 3D implantaat van Advanced Bionics kan het.

De verwachting is dat iedereen in zijn of haar leven één of meerdere keren een MRI-onderzoek zal moeten ondergaan. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen. MRI-onderzoek is echter niet vanzelfsprekend bij dragers van een cochleair implantaat. AB heeft daarom het belang van MRI in de ontwikkeling van het implantaat meegenomen.
Met resultaat!

Advanced bionics HiRes Ultra-3D implantaatHet HiResTM Ultra 3D implantaat is namelijk het eerste CI waarbij de interne magneet zichzelf in de 3 dimensies oriënteert ten opzichte van een extern magnetisch veld. Dit zorgt ervoor dat CI-dragers met dit implantaat zorgeloos (de magneet hoeft niet verwijderd te worden) en pijnloos (de magneet draait met alle krachtvelden mee) een MRI-onderzoek kunnen ondergaan. Zelfs voor hoge resolutie MRI-onderzoeken is er géén noodzaak om de interne magneet te verwijderen of een hoofdbandage aan te brengen wat héél wat gemoedsrust brengt. De magneet is zo ontworpen dat zelfs het frequent ondergaan van een MRI-onderzoek mogelijk is.
Omdat de interne magneet niet verwijderd hoeft te worden, hoeven CI-dragers met het HiRes Ultra 3D implantaat alleen hun spraakprocessor te verwijderen tijdens de scan. Wanneer de scan is voltooid, hoeft alleen de processor weer opgezet te worden om onmiddellijk terug te horen. De CI-drager kan dus genieten van ononderbroken horen.

Het HiRes Ultra 3D implantaat is nu ook beschikbaar op de Nederlandse markt.
Voor meer informatie over het HiRes Ultra 3D implantaat en de beschikbaarheid hiervan kunt u contact opnemen met uw CI-team of met Advanced Bionics via Info.Benelux@AdvancedBionics.com.

Dit persbericht werd door Advanced Bionics beschikbaar gesteld. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk