Oproep voor online onderzoek naar het leren van Engels

Ben je (of kent u) iemand met een CI tussen de 12 en 17 jaar?
Terwijl iedere jongere in Nederland op de middelbare school verplicht Engels en andere talen zoals Frans, Duits en Spaans leert, is er nog nauwelijks bekend hoe jongeren met CI’s dit doen – wat gaat goed en waar lopen ze tegen aan? Enja Jung, onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), doet hier nu onderzoek naar. Als dank voor het invullen van een aantal korte online vragenlijsten krijgen jongeren een cadeaubon.
♦ Ben je tussen 12 en 17 jaar oud, heb je een CI en leer je Engels op school? Ondersteun dan Enja bij dit belangrijke onderzoek door mee te doen aan de online vragenlijsten!
♦ Kent u iemand met een CI tussen de 12 en 17 jaar? Ondersteun dan Enja door deze oproep te delen!

Achtergrondinformatie
Het doel van de online vragenlijsten is om meer te weten over hoe jongeren zelf het leren van Engels ervaren. Om uit te zoeken welke factoren invloed hebben op het leren van Engels, worden ook vragen gesteld aan één van de ouders en – als dat mogelijk is – de leraar Engels. De online vragenlijsten maken deel uit van een groter project (klik voor het bericht hierover).

Het invullen van de vragenlijsten duurt ongeveer:
Voor jongeren 60 – 90 minuten (maximaal 120).
Voor één van de ouders 45 – 60 minuten (maximaal 90).
Voor de leraar Engels 10 – 15 minuten (maximaal 25).

Verloop van het onderzoek
Neem eerst contact op met de onderzoekers. U krijgt vervolgens een toestemmingsformulier per post toegestuurd. Na ondertekening door de jongere en beide ouders krijgt u toegangscodes om te kunnen inloggen op de online vragenlijsten. Voor de leraar Engels krijgt u per post een informatiepakket. Deze kunt u aan de leraar Engels geven met de vraag of hij/zij de vragenlijsten wil invullen.

Vragen of aanmelden?
Neem dan vrijblijvend contact op met de onderzoeker Enja Jung (d.e.jung@umcg.nl).

Twee oren met één CI en daartussen vlaggen van NL en Groot Brittannië
Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door UMCG. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk