MRI-scan mogelijk met SYNCHRONY van MED-EL

Mensen die een cochleair implantaat dragen, moeten vaak rekening houden met zaken als detectiepoortjes en magnetische velden. Ook het ondergaan van een MRI-scan is niet vanzelfsprekend voor CI-dragers.

MED-EL stuurde OPCI het onderstaand persbericht. Heeft u vragen over het ondergaan van een MRI-scan terwijl u een cochleair implantaat draagt? OPCI raadt aan om altijd uw CI-team te raadplegen.

MRI is een van de belangrijkste diagnostische beeldvormingshulpmiddelen voor gezondheidszorgprofessionals. Voor MRI-scans (Magnetic Resonance Imaging) worden krachtige magneten gebruikt om gedetailleerde beelden van de binnenkant van iemands lichaam te maken. MRI-veiligheid is met name belangrijk voor dragers van cochleaire implantaten, omdat elke cochleaire implantaat een interne magneet heeft die door een MRI-scan kan worden beïnvloed.
MED-EL Synchrony

3.0 Tesla MRI zonder operatie
Veilig, simpel en zonder operatie. SYNCHRONY van MED-EL is de enige cochleaire implantaat die is goedgekeurd voor hoge-resolutie 3.0 Tesla MRI-scans met de implantaatmagneet op zijn plaats. Dat betekent dat u deze niet operatief hoeft te laten verwijderen en de magneet voor en na uw MRI hoeft te laten vervangen.

Geen ongemak

Ontspan: er is geen druk. SYNCHRONY heeft een zelfuitlijnende magneet, dus er is geen pijnlijk trekken aan de implantaat tijdens een MRI-scan. Dat betekent uitstekende comfort, zelfs tijdens zeer krachtige 3.0 Tesla-scans.

Ononderbroken gehoor
Waarom zou u wachten? U hoort direct na een MRI. Zonder operatie hoeft u niet te wachten op genezing en verliest u niet tijdelijk uw gehoor. U kunt uw audioprocessor direct voor en na uw MRI gebruiken.

 

Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door MED-EL. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medica. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de verschillende merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.