Oticon Medical komt met CI

Oticon Medical introduceert het Neuro Systeem, waarbij het beste van een hoortoestel gecombineerd wordt met cochleaire implantaattechnologieën. Met deze introductie sluit Oticon zich aan bij Cochlear, Advanced Bionics en MED-EL als CI-leverancier in Nederland.

Het Neuro Systeem bestaat uit een ultra-compact nieuw implantaat, een eigen benadering van geluidsverwerking en speciaal ontworpen fitting software ter ondersteuning van de nieuwe systeem functies.

Neuro One (processor)
Neuro One is de nieuwe premium geluidsprocessor van Oticon Medical en maakt gebruik van de geavanceerde technologie van Oticon. Neuro One is standaard voorzien van een volledig pakket aan mogelijkheden die ervoor zorgen dat u spraak beter kunt verstaan en actief aan gesprekken kunt deelnemen.

  • De Free Focus is de directionele microfoon. Deze analyseert uw omgeving continu en detecteert de stem of stemmen die het dichtst bij u zijn. Er wordt automatisch op deze stemmen ingezoomd en het achtergrondgeluid wordt gedempt, waardoor u zich goed kunt richten op wat mensen zeggen.
  • Voice Guard is het compressiesysteem dat zorgt voor het behoud van de natuurlijke karakteristieken van de spraak en van de fijne details van het geluid – van zacht tot luid – waarbij deze hoorbaar, comfortabel en helder blijven.
  • Voice Track is een lawaaionderdrukkingssysteem dat het spraaksignaal beschermt door constante ongewenst achtergrondgeluiden te onderdrukken.
  • Windruisonderdrukking helpt te voorkomen dat het geluid van de wind de verstaanbaarheid van spraak beïnvloedt

Al deze technieken werken gecoördineerd samen voor een optimaal resultaat zonder dat u deze zelf hoeft te bedienen. Het is daarnaast mogelijk om zelf tussen maximaal 4 programma’s te kiezen en desgewenst de geluidsterkte zelf door een volumewieltje te beïnvloedden.

Met behulp van Bluetooth-technologie, zoals de Hearlt Media, heeft u draadloos toegang tot apparatuur als smartphones, televisies en muziekspelers. Daarnaast heeft Neuro One een geïntegreerde luisterspoel.

De Neuro One is in diverse kleuren leverbaar en is comfortabel te dragen door de ergonomische ronde vorm en de zachte oorhaak. Het toestel geeft door middel van een visuele indicatie en toontjes aan of deze in orde is.

Neuro Zti (implantaat)
De Neuro Zti implantaat een compact en robuust implantaat door een combinatie van Zirkonium en Titanium. Hierdoor zijn alle kwetsbare onderdelen veilig in één behuizing geplaatst. Het implantaat is zodanig ontworpen dat deze stabiel op zijn plek blijft.
Het inwendige deel is voorzien van een krachtige processor en is tevens een goede basis is voor de toekomst omdat deze later nog opgewaardeerd kan worden. Door de verwijderbare magneet is een MRI-scan tot 3.0 Tesla mogelijk.

Wilt u meer weten over het Neuro Systeem van Oticon? Kijk voor meer informatie op www.oticonmedical.nl.

De ontwikkelingen in CI-land zijn verrassend en gaan razend snel. OPCI wil u hierover zo goed en compleet mogelijk informeren. Het ‘nieuwste’ nieuws van de afgelopen maand is zonder twijfel dat Oticon Medical een cochleair implantaat op de markt heeft gebracht. Waarmee het aantal CI-fabrikanten, met Cochlear, MED-EL en Advanced Bionics, op vier is gekomen. Hierboven vindt u de informatie, die wij van Oticon Medical hebben gekregen en die wij u graag doorgeven.

Het persbericht werd beschikbaar gesteld door Oticon Medical. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.