AB komt met nieuwe spraakprocessor

Advanced Bionics heeft een nieuwe spraakprocessor ontwikkeld. Vanaf 1 december 2015 is de Naída CI Q90 beschikbaar in Nederland.
Doordat AB samenwerkt met Phonak, is het mogelijk om bewezen Phonak- technologie toe te passen in de cochleaire implantaten van AB. Met de Naída CI Q90 biedt AB CI- gebruikers meerwaarde door:
  • zorgeloos horen in de meest uitdagende situaties,
  • automatische functies voor optimaal horen in lawaai met groter luistercomfort,
  • unieke binaurale mogelijkheden met Phonak Binaural VoiceStream TechnologyTM – horen met twee oren die samenwerken,
  • een groot portfolio draadloze accessoires

Nieuwe technologieën en functies
De Naída CI Q90 spraakprocessor combineert nieuwe technologieën en functies die nog niet eerder beschikbaar waren in een spraakprocessor, zoals de AutoSoundTM OS-technologie, WindBlock-, SoundRelax- en EchoBlock-functie, maar ook de specifieke StereoZoom – en de automatische UltraZoom functie.
Met AutoSoundTM OS-technologie analyseert de processor het omgevingsgeluid en past zich hier automatisch op aan. Hierdoor hoort de gebruiker optimaal zonder van programma te hoeven wisselen of een instelling te hoeven aanpassen.

  • De auto UltraZoom-functie detecteert automatisch de aanwezigheid van lawaai en focust op geluid van de voorzijde voor verbeterd spraakverstaan in lawaaierige omgevingen.
  • Met de StereoZoom-functie werken 2 spraakprocessoren samen om nog preciezer in te zoomen op geluid van de voorzijde. Deze nieuwe Phonak Binaural VoiceStream TechnologyTM focust op één stem in een lawaaierige omgeving, zodat CI-gebruikers in de meest uitdagende luistersituaties met minder inspanning een één-op-één gesprek kunnen voeren.
  • De WindBlock-functie reduceert windruis automatisch, waardoor de gebruiker meer comfort ondervindt in omgevingen met veel wind, zoals bijv. op het strand of op de fiets.
  • De SoundRelax-functie dempt automatisch onverwachte harde geluiden, zoals een dichtslaande deur of vallende borden en zorgt zo voor een prettigere luisterervaring.
  • De EchoBlock-functie verbetert de geluidskwaliteit in omgevingen met galm, zoals grote ontvangstruimten, musea, galerijen en kerken.

Samen met de lancering van de Naída CI Q90 maakt AB’s nieuwe SoundWaveTM 2.3 fitting software de introductie van deze nieuwe functies mogelijk, als ook compatibiliteit met de Phonak DECT-telefoon (CP1 v2) en Phonak EasyCall voor optimaal spraakverstaan aan de telefoon.

Voor meer informatie over de Naída CI Q90 kunt u mailen naar cs.benelux@AdvancedBionics.com of bellen naar +31 (0) 88 600 88 80.

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.

Het persbericht werd beschikbaar gesteld door Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.