TV tip: “De Wachtkamer”

Op 15 juli 2015 werd in het televisieprogramma ‘De wachtkamer’ van de IKON uitgezonden. In het programma wordt Monique gevolgd. Monique is doof. Na jaren van slechthorendheid leeft ze in stilte. Zal zij kiezen voor een CI?

 

De medische wereld ziet een oplossing in CI. Hiermee zou Monique weer wat kunnen horen. Maar wil zij wel gerepareerd worden? Zal zij gelukkiger zijn als ze weer geluid kan waarnemen? En wie is daar eigenlijk meer bij gebaat: Monique zelf of haar omgeving?

De keuze voor een CI is voor veel mensen niet makkelijk. Je moet een operatie ondergaan en hebt dan altijd een implantaat onder je hoofdhuid. En hoe ga je horen? Wat ga je horen? Doof zijn is voor de buitenwereld ook wel heel duidelijk. Terwijl je als slechthorende vaak overschat wordt en op je tenen moet lopen om alles goed mee te krijgen. ‘De wachtkamer’ geeft het dilemma van Monique weer. Kiezen voor een CI is heel persoonlijk en daarin maakt iedereen zijn eigen afwegingen.

De uitzending van de wachtkamer terug te zien (klik!). Wilt u de aflevering met ondertiteling bekijken? Beweeg de muis over de film en klik dan op de “T” die onderin het beeld zichtbaar wordt.