Testers myCochlear-portaal zijn gestart!

In het kader van het SHiEC-project (Supported Hearing in Elderly Citizens, AAL 2013-6-065) heeft de projectgroep een webportaal myCochlear ontwikkeld. Dit  portaal is mede op basis van de kennis van de projectpartners (Cochlear, VUmc en OTO consult) en de gebruikerservaringen die OPCI heeft verzameld tot stand gekomen.

Het webportaal biedt onder andere informatie over de eigen CI, zoals wanneer onderdelen vervangen moeten worden of onderhoud nodig is. Ook zijn er instructiefilmpjes over het vervangen van onderdelen beschikbaar in het webportaal en worden veelgestelde vragen beantwoord. Denk aan vragen als: mag ik met mijn CI in een MRI-scan? Moet mijn CI wel of niet uit tijdens het vliegen?

Op 21 en 22 mei jl. vonden de instructiebijeenkomsten voor de myCochlear-testers plaats. Tijdens deze bijeenkomsten kregen zij uitleg over hoe het webportaal werkt en gebruikt kan worden. De testers krijgen een maand de tijd om het webportaal te testen en zullen in juli ondervraagd worden over hun ervaringen met het webportaal.

Al voordat de testers echt van start gingen door thuis achter de computer te testen werden er al interessante opmerkingen gemaakt. Zo werd o.a. de opmerking gemaakt dat oudere mensen soms een minder goede motoriek hebben, waardoor het lastig is om zelfstandig de onderdelen te vervangen bij onderhoud. OPCI is erg benieuwd naar de terugkoppeling van de testers.

Na de testfase zal Cochlear het webportaal aanpassen en onderdelen toevoegen aan het webportaal. Zo wordt nu bijvoorbeeld een spraaktest ontwikkeld die mensen zelf thuis kunnen afnemen. Ook die test is onlangs door drie gebruikers getest. Als deze test gereed is zal deze ook toegevoegd worden aan het webportaal. Zo wordt het gebruiken van het CI gemakkelijker en word je als gebruiker minder afhankelijk van het CI-team.

Logo van AAL (Ambient Assisted Living Joint Programme)


Meer testers gezocht

Voor de eerste testen van het MyCochlear portaal zijn er inmiddels voldoende mensen gevonden. Maar bent u nieuwsgierig geworden naar het myCochlear portaal en wilt u graag meewerken? We kunnen in de toekomst meer testers gebruiken. Heeft u een CI van het merk Cochlear en beschikt u thuis over internet, dan kunt u meedoen. Meer informatie? Neem contact op met inge.doorn@opciweb.nl.

* Het SHiEC-project heeft tot doel oudere CI-gebruikers te ondersteunen door het gebruikersgemak van het CI te verhogen.