Doof meisje krijgt wonderoren!

Bente Jonker (Haarlem, 1971) heeft twee kinderen: de een kan horen, de ander is doof geboren. Deze indringende ervaring heeft geleid tot een prachtig boek: Kijk, de vogel zingt.

Bente Jonker (Haarlem, 1971) heeft twee kinderen: de een kan horen, de ander is doof geboren. Deze indringende ervaring heeft geleid tot een prachtig boek: Kijk, de vogel zingt. Tijdens de presentatie op zaterdag 6 april overhandigde Jonker het eerste exemplaar aan de arts van het LUMC die haar dochter behandelde. Kijk, de vogel zingt is door Moniek Peek (Heino, 1960) voorzien van kleurrijke, ontroerende illustraties.

Over het boek

Het zusje van Jet wordt doof geboren. Voor Jet maakt het niets uit, ze begrijpt Keet toch wel! Haar ouders zijn geschrokken, ze geloven het eigenlijk niet. Er volgen testen, testen en nog meer testen. Maar Keet is en blijft doof. Dan komt er een mevrouw die vertelt over wonderoren (cochleair implantaat). Na een spannende operatie kan Keet hiermee uiteindelijk toch horen. Maar dat is wel wennen…

Door de ogen van Jet volgen we de wonderlijke reis van haar zusje uit de stiltewereld. Zo kunnen kinderen zich gemakkelijk inleven in de situatie. 

Over de auteur 
Bente Jonker heeft vele jaren als actrice gewerkt. In 2001 schreef zij haar eerste toneelstuk dat meteen succesvol werd ontvangen, ook in het buitenland. Voor haar stuk De gebroken sleutel werd zij genomineerd voor de Duitse Kindertheaterprijs 2008. Kijk, de vogel zingt is haar debuut als kinderboekenschrijfster.

Fragment

Oma vertelt. ‘Je ouders moeten met Keet naar de audioloog.’ ‘Wat is dat?’ vraagt Jet. ‘Au die lie oog?’ ‘Audioloog,’ verbetert oma haar. ‘Dat is iemand die zich bezighoudt met oren. Met horen en praten.’ ‘O,’ zegt Jet. ‘Wat ingewikkeld.’ Oma knikt. ‘Hij gaat Keet meten. Misschien kan ze toch horen. Zijn haar oren gewoon verstopt. Zit er een prop oorsmeer in. Of vocht. Wie weet…’

Boekinformatie

Kijk, de vogel zingt
Bente Jonker (tekst)
Moniek Peek (illustraties)
Vanaf 5 jaar
Omvang 48 bladzijden
ISBN 978 90 5116 078 9
Prijs € 11,95