OPCI-huiskamerbijeenkomsten april en mei 2022

Huiskamerbijeenkomsten
Vanaf volgende maand organiseert OPCI weer huiskamerbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kun je andere CI-dragers ontmoeten, ervaringen uitwisselen en tips delen. Als je een CI overweegt en/of ervoor in aanmerking komt, zijn deze bijeenkomsten uiterst waardevol. Niemand anders dan ervaren CI-dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen met een CI. Met heel veel ervaringsverhalen ga je na afloop weer naar huis.

Vragen die aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld: Hoe ziet het CI-traject eruit? Wat mag ik van een CI verwachten of juist niet? Hoe revalideer je na de implantatie? Kan ik weer telefoneren? Hoe is het om met CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk?

OPCI is volledig onafhankelijk, niet gebonden aan CI-leveranciers of andere marktpartijen. Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is dan ook zeker niet aan de orde.

Slechthorendheid is op deze avonden geen enkel beletsel. Er is altijd een schrijftolk aanwezig, op aanvraag zorgen wij voor een gebarentolk.

De huiskamerbijeenkomsten organiseren we door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen. Altijd op een dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. We beginnen we met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook een CI-drager). Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle vier CI-merken aanwezig.

Agenda april en mei 2022
Dinsdag 19 april in Terneuzen, 19.30 uur
Dinsdag 3 mei in Groningen, 19.30 uur
Dinsdag 17 mei in Hengelo, 19.30 uur
Dinsdag 31 mei in Vlaardingen, 19.30 uur

Aanmelden
Aanmelden voor de bijeenkomsten kan uitsluitend per e-mail: huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl Aan een huiskamerbijeenkomst op locatie kunnen maximaal acht belangstellenden deelnemen. Er is altijd veel belangstelling voor en vol = vol, dus wacht niet te lang met opgeven. Na ontvangst van je mail bevestigen wij uw deelname en geven wij u de adresgegevens door waar de huiskamerbijeenkomst gehouden zal worden.

Het bijwonen van een OPCI-huiskamerbijeenkomst is gratis. Helaas komt het geregeld voor dat mensen zich wel opgeven voor een huiskamerbijeenkomst maar niet verschijnen. Heel vervelend voor het gastadres en de organisatie, in het bijzonder als de huiskamerbijeenkomst volgeboekt is en er mensen op de wachtlijst staan. Dit willen we graag voorkomen, daarom hanteert OPCI een ‘statiegeldregeling’. Na uw aanmelding krijgt u bericht of er nog plaats is of niet. Is er plaats, dan vragen wij u in dat bericht om vijf euro ‘statiegeld’ over te maken op de OPCI-bankrekening. Pas ná ontvangst van het statiegeld is uw aanmelding definitief. Tijdens de huiskamerbijeenkomst krijgt u de vijf euro statiegeld contant terugbetaald. Bent u onverwacht verhinderd en meldt u zich uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst af, dan zal de vijf euro aan u teruggestort worden. Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst, dan is er geen restitutie mogelijk.

U bent niet alleen als (kandidaat) CI drager. Graag nodigen we u uit om een stukje mee te lopen op onze hoorreizen.

Van harte welkom.

P.S: Medio mei maken we de planning voor de periode juni en juli bekend.