2019: CI-informatiebijeenkomsten Advanced Bionics

Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics u of uw kind kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie? Kom in contact met (ouders van) CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Moeder met peuter in zwembadWanneer u of uw kind slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kunt u in aanmerking komen voor een CI. Een CI kunt u niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. U maakt een keuze voor iets wat u nog niet kent en waar u naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maakt u natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat u kunt verwachten op basis van ervaringen van CI-gebruikers. Kunt u bijvoorbeeld beter deelnemen aan gesprekken en weer genieten van muziek of geluiden die u vroeger hoorde?

Tijdens de CI-informatiebijeenkomst vertelt een CI-gebruiker wat zijn/haar CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en hoortoestel) te horen. Een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics is aanwezig en geeft uitleg over de werking van een CI, de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie.

Een ervaringsdeskundige is in gesprek met een belangstellendeStel je vragen aan CI-gebruikers
Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-gebruikers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI al dan niet in combinatie met het unieke bimodale hoortoestel van Phonak en AB.

Bimodale Hooroplossing van Advanced Bionics en Phonak
De Naída bimodale hooroplossing van AB en Phonak levert het eerste hoortoestel dat speciaal is ontworpen om samen te werken met een cochleair implantaatsysteem. Deze oplossing bestaat uit de Naída CI-spraakprocessor en het Naída Link-hoortoestel. Doordat ze hetzelfde platform gebruiken, kunnen de Naída-apparaten met elkaar communiceren; een voordeel dat geen enkele andere combinatie van een hoortoestel en cochleair implantaat kan bieden. Benieuwd naar de eerste ervaringen? Drie CI-gebruikers vertellen erover op de website van Phonak Club.

Data en tijdstippen
dag datum tijd Inloop met koffie
Maandagavond 4 maart 2019 19.00 tot 22.00 uur 18.30 uur
Dinsdagmiddag 5 maart 2019 13.00 tot 16.00 uur 12.30 uur
Dinsdagavond 23 april 2019 19.00 tot 22.00 uur 18.30 uur
Woensdagmiddag 24 april 2019 13.00 tot 16.00 uur 12.30 uur
Woensdagavond 5 juni 2019 19.00 tot 22.00 uur 18.30 uur
Donderdagmiddag 6 juni 2019 13.00 tot 16.00 uur 12.30 uur

Locatie van de bijeenkomst
Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen

Aanmelden
Overweegt u een cochleair implantaat voor uzelf of uw kind en wilt u graag aanwezig zijn op een CI-informatiebijeenkomst, meld u dan aan om verzekerd te zijn van een plek. Geef bij uw aanmelding aan met hoeveel personen u graag wilt komen en eventueel in het kort wat uw achtergrond is en waarom u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op doof.nl.
Schikken deze data u niet? Stuur dan een e-mail naar redactie@doof.nl, dan kijken we naar de mogelijkheid voor een andere datum of een één-op-één-gesprek.

Aanwezige hulpmiddelen
Schrijftolk, solo-apparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink)

Meer informatie
Heeft u vragen over deze bijeenkomsten? Laat het ons weten! Neem dan contact op met Doof.nl via 030-3040032 of redactie@doof.nl.

Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.