Even voorstellen: onze Europese broers en zussen en de Euro-CIU!

OPCI heeft maar liefst 26 broers en zussen, in 23 Europese landen. Een greep: Denemarken, Finland, Spanje, Cyprus, Estland, Hongarije, Turkije en Engeland. In Finland en België bijvoorbeeld zijn er meerdere organisaties. Die broers en zussen doen in hun land hetzelfde als waar OPCI in Nederland voor ijvert: voorlichting en belangenbehartiging op het gebied  van het CI. Alle 27 leden zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie, Euro-CIU (Euro-CIU staat voor: European Association of Cochlear Implant Users). Onlangs verscheen het Annual Report, het jaarverslag.

Het jaarverslag is prachtig vormgegeven. Wat een rijkdom aan beeldmateriaal en gegevens! Op een van de eerste bladzijden zien we al een juweeltje van een foto: twee beertjes op de rug. Een bruine en een witte beer, die allebei boven hun berenoortje een CI hebben: de bruine heeft een witte en de witte heeft een bruine. Op bladzij 4 staat een meisje bellen te blazen, haar CI stevig vastgemaakt, je hart smelt als je haar glimlach ziet. En zo zijn er nog heel veel prachtige foto’s te bewonderen. Er valt ook heel veel te lezen. Over de geschiedenis van de Euro-CIU sinds de oprichting in 1995. Veel cijfers: in 1957 was de eerste CI-operatie, en er waren in 2016 150.000 CI gebruikers, kinderen en volwassenen, in Europa. In het rapport worden de doelen genoemd, de missie, de activiteiten in 2016, de communicatiemiddelen (website, nieuwsbrief en Twitter), een complete lijst van de deelnemende organisaties en nog heel veel meer. Nieuwsgierig? Klik hier voor het jaarverslag.