Even voorstellen: het Hilka Harp Fonds!

Het Hilka Harp Fonds is opgericht door CI-drager en harpspeelster Hilda Havinga en harp docente Kathelijne Schelfhout. Doel van het fonds is om muziekprojecten op te starten voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar met een CI.

Een harp wordt door veel CI-gebruikers ervaren als een prachtig instrument vanwege de mooie klank. Voor Hilda en Kathelijne was dit de reden om meer te doen met de harp, ook als leer- en oefeninstrument voor kinderen. Zij hebben het initiatief genomen om hiervoor een fonds op te richten. Spelend op een eigen harpje leren kinderen de basistechniek en eenvoudige melodieën spelen en raken zij vertrouwd met de maat, totaliteit, ritme, improvisatie en samenspel. De eerste workshop is in maart, op de Guyotschool in Haren. Hilda en Kathelijne zorgen voor de harpjes. OPCI wenst het Hilka Harp Fonds veel succes! Binnenkort hopen wij meer te berichten over de activiteiten van het Harp Fonds.