Accessoires voor je CI

Het draagcomfort van het cochleair implantaat blijft zich ontwikkelen. We willen ons vrij kunnen bewegen met het CI en het oog wil ook wat! OPCI zet voor u op een rij wat er momenteel voor aanbod is. De nieuwste rage: Decoreer je CI met stickers en sieraden!

Meisje met gedecoreerd hoorapparaat

Decoratie
Wanneer er is besloten om een CI te nemen is het nog niet klaar met de keuzes! Welke processor ga je kiezen, welke kleur, hoelang mag de snoer naar het spoel zijn, et cetera et cetera. Waar men vroeger qua kleur alleen kon kiezen tussen zwart, bruin en huidskleur, zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Van knalblauw tot zebraprint, het is allemaal mogelijk. Dit is dus een goed begin! Vraag aan de audicien welke mogelijke kleuren en patronen er aanwezig zijn en kies er eentje die je aanspreekt. Sommige fabrikanten bieden zelfs coversVind je het leuk om je processor nog verder te decoreren, dan zijn er nu ook websites die sieraden aanbieden voor aan de processor.
  • De Nederlandse hoorbellen.nl biedt verschillende sieraden en stickers aan voor hoortoestellen. De stickers zijn ook geschikt voor het cochleair implantaat. Daarnaast biedt de website wokkels aan die men rond de kabel van de processor kan wikkelen. Voor sommige sieraden is het belangrijk om een oorstukje te hebben, zodat de sieraad hieraan kan worden gehangen. Hoorbellen.nl biedt daarnaast ook aan om covers in kleuren en motieven te vervaardigen.sieraden voor aan CI of HA
  • Ook labformaat.nl biedt verschillende mogelijkheden om je CI op te pimpen. Denk bijvoorbeeld aan plaatjes of gekleurde randjes op het oorstukje.
  • Wanneer men op E-bay Cochlear charms intypt, krijg je een breed scala aan accessoires die men op de spoel kan klikken.
  • Voor de kleintjes, bij wie de processors snel van het oor valt, is het mogelijk om versierde touwtjes te kopen. Dit oogt kleurig en zorgt ervoor dat de processor niet kwijt raakt! http://mylittleears.com/shop/.
  • * Wil je liever zelf aan de slag? Kijk dan voor meer tips op deze Engelse pagina waar men elastiekjes gebruikt om om de kabel te wikkelen, men de audicien om gekleurde oorhaakjes vraagt, etc. zizisears.blogspot.co.uk. Houd er wel rekening mee dat er onderdelen zijn die niet afgedekt mogen worden, zoals de microfoon en andere audio-ingangen. Gebruik geen lijm, stiften of nagellak. Het beste kunt u even advies vragen aan uw audicien voordat u begint met decoreren.

Kleding
Met je CI de klimwand omhoogTijdens fysieke activiteiten kan het soms lastig zijn om je implantaat op te houden. De website ciwear.com biedt een CI shirt aan. Dit shirt bevat mouwen met zakken, waar de processor veilig in opgeborgen kan worden. Het bevat een extra laag ter bescherming, zodat de kans op beschadiging of verlies van uw processor verminderd wordt. Zo kunt u tijdens het bergbeklimmen, fietsen, zwemmen, surfen en alle andere fysieke activiteiten de CI op houden.

Onder water met je CI