21 november 2015: OPCI viert tienjarig bestaan met symposium ‘Stand van (Hoor)Zaken’

Al tien jaar zet OPCI zich in voor de belangen van CI-gebruikers nu en in de toekomst. Dit heugelijke feit wordt gevierd met een jubileumsymposium op 21 november. Met sprekers vanuit de verschillende academische CI-centra over de nieuwste ontwikkelingen en een videoboodschap van minister Edith Schippers (VWS).

OPCI is de onafhankelijke belangenbehartiger voor de gebruikers van een CI en mensen die dat overwegen. Vanuit die rol is OPCI betrokken bij alle academische CI-centra in Nederland en hoort veel over de nieuwste ontwikkelingen op wetenschappelijk gebied. Die kennis deelt OPCI nu graag met zowel CI-gebruikers als de professionals die ermee werken op het jubilieumsymposium ‘Stand van (Hoor)Zaken’.

Er zullen gedurende de dag voordrachten zijn over onder andere de toegevoegde waarde van twee CI’s bij volwassenen, over veranderende selectiecriteria voor plaatsing van een CI bij volwassenen, over de mogelijkheden en onmogelijkheden van het combineren van een CI en een gehoorapparaat en over de persoonlijkheidsontwikkeling bij kinderen en adolescenten met een CI. ook zal er een optreden plaats vinden van het Nederlands Gebarenkoor. Tevens zal er een informatiemarkt zijn waar verschillende organisaties en fabrikanten van CI’s vragen beantwoorden.

De dag wordt feestelijk afgesloten met een optreden van Jacob Jan Voerman, waarna er gelegenheid is om ons het glas te heffen op nog vele jaren OPCI!

Het symposium vindt plaats op 21 november in congrescentrum de Werelt in Lunteren. Toegang is voor (toekomstige) CI-gebruikers en ouders van kinderen met CI gratis, zorgprofessionals betalen een toegangsprijs van 10,- euro. Schrijftolk en ringleiding zijn aanwezig. Voor meer informatie: www.opciweb.nl/symposium.

Inschrijven is niet meer mogelijk, het syposium is geheel volgeboekt!