Onderzoek Groningen: deelnemers gezocht

De afdeling Keel-Neus-Oorheelkunde (KNO) van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zoekt deelnemers voor medisch- wetenschappelijk onderzoek

Vanuit het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen wordt momenteel onderzoek gedaan naar het effect van twee trainingsprogramma’s op het gehoor van CI dragers. De trainingsprogramma’s bestaan uit 1) pianolessen en 2) MINECRAFT serious-gaming lessen. De leermethoden van allebei de lessen zijn speciaal aangepast voor onze trainingsdoeling.

1) Pianolessen: Gedurende zes maanden, krijgt u 18 individuele pianolessen van 45 minuten. U leert zonder noten piano spelen volgens de GAME methode.

2) Serious gaming: Gedurende zes maanden krijgt u 18 individuele gaming lessen van 45 minuten. U leert binnen de virtuele wereld van MINECRAFT navigeren en bouwen.

Hiervoor zijn we op zoek naar volwassenen met een cochleair implantaat (CI) (ouder dan 18 jaar) die mee willen doen aan het onderzoek.

Voor het onderzoek zijn we op zoek naar mensen met een CI die:

  • Langer dan één jaar één of twee CI’s hebben.
  • Over het algemeen gezond zijn.
  • Nederlands spreken als moedertaal.
  • Nog geen piano of MINECRAFT spelen.
  • Geen dyslexie hebben.

Door middel van loting wordt bepaald of deelnemers meedoen aan een van de twee trainingsprogramma’s of aan een controlegroep zonder training. Gehoormetingen en luistertesten zullen vooraf, tijdens en na de trainingsperiode worden uitgevoerd.

Als u mee wilt doen aan het onderzoek of meer informatie wilt ontvangen, dan kunt u contact opnemen met het CI-secretariaat van de afdeling KNO-UMCG: ci@kno.umcg.nl. Alvast bedankt!


Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door Rijksuniversiteit Groningen en UMCGroningen. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.