Huiskamerbijeenkomsten Cochleair Implantaat

Tijdens onze huiskamerbijeenkomsten ontmoet je ervaren CI-dragers, hoor je hun ervaringen en gaan we met elkaar in gesprek.
Als je een CI overweegt en/of ervoor in aanmerking komt, zijn deze bijeenkomsten uiterst waardevol. Niemand anders dan ervaren CI-dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen met een CI.
Met heel veel ervaringsverhalen ga je na afloop weer naar huis.

Vragen die aan de orde kunnen komen, zijn bijvoorbeeld: Hoe ziet het CI-traject eruit? Wat mag ik van een CI verwachten of juist niet? Hoe revalideer je na de implantatie? Kan ik weer telefoneren? Hoe is het om met een CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk?

OPCI is volledig onafhankelijk, niet gebonden aan CI-leveranciers of andere (markt)partijen. Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is dan ook zeker niet aan de orde.

Slechthorendheid is op deze avonden geen enkel beletsel. Er is altijd een schrijftolk aanwezig, op aanvraag zorgen wij voor een gebarentolk.

De huiskamerbijeenkomsten organiseren we door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen. Altijd op een dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. We beginnen we met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook CI-drager). Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle vier de CI-leveranciers aanwezig.


Agenda februari – maart 2023
Dinsdag     7 februari   Warmond
Dinsdag   21 februari   Goes
Dinsdag     7 maart       Amsterdam

Zaterdag 25 maart van 13.30 tot 16.30 uur staan we in Rotterdam op feestelijke wijze stil bij de 150e huiskamerbijeenkomst.

150 huiskamerbijeenkomsten, meer dan 1100 (kandidaat) CI dragers bezochten onze huiskamerbijeenkomsten.

Graag willen wij iedereen in de gelegenheid stellen deze bijzondere huiskamerbijeenkomst mee te maken en wijken daarvoor eenmaal uit naar de zaterdagmiddag.

We beginnen met een terugblik op 150 huiskamerbijeenkomsten;
– Davy de Bruijn (onze vaste schrijftolk) en Henk van Rees. We delen de mooiste en bijzonderste momenten met jullie.
– Frances Gallimore, CI-drager en auteur van het boek “zolang ik nog vrijgezel ben” zal vertellen over haar ervaringen als slechthorende vrijgezel tijdens haar verblijf in Londen en voorlezen uit haar boek
– vervolgens zal er een panelgesprek zijn met Davy de Bruijn, Henk van Rees, een KNO arts en een audioloog, beiden verbonden aan een CI team. Een heel uur lang alle gelegenheid om uw vragen op ons af te vuren.

Het is feest, in dankbaarheid kijken we om naar 150 huiskamerbijeenkomsten. Daar drinken we met elkaar een drankje op na afloop.
Aanmelden is noodzakelijk en kan uitsluitend per mail via onderstaand e-mailadres.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan uitsluitend per e-mail:
huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van aanmelding en verdere (adres) informatie.

Aan een huiskamerbijeenkomst (m.u.v. de 150e op 25 maart) op locatie kunnen maximaal acht belangstellenden deelnemen.
Er is altijd veel belangstelling en vol = vol, dus wacht niet te lang met opgeven.

Het bijwonen van een OPCI-huiskamerbijeenkomst is gratis. Helaas komt het geregeld voor dat mensen zich wel opgeven voor een huiskamerbijeenkomst maar niet verschijnen. Heel vervelend voor het gastadres en de organisatie, in het bijzonder als de huiskamerbijeenkomst volgeboekt is en er mensen op de wachtlijst staan. Dit willen we graag voorkomen, daarom hanteert OPCI een ‘statiegeldregeling’. Na je aanmelding krijg je een aanmeldbevestiging.
Daarin vragen wij je om vijf euro ‘statiegeld’ over te maken op de OPCI-bankrekening. Pas ná ontvangst van het statiegeld is je aanmelding definitief.
Tijdens de huiskamerbijeenkomst krijg je de vijf euro statiegeld contant terugbetaald. Ben je onverwacht verhinderd en meld je dan uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst af, dan zal de vijf euro aan je teruggestort worden. Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst, dan is er geen restitutie mogelijk.

Van harte welkom!