OPCI Huiskamerbijeenkomsten februari t/m juni 2020

Sinds maart 2015 heeft OPCI maar liefst 90 huiskamerbijeenkomsten georganiseerd. Meer dan 650 (kandidaat) CI dragers en mensen die belangstelling hebben voor een CI bezochten onze huiskamerbijeenkomsten.

Drie deelnemers aan een huiskamerbijeenkomstmet gespreksleider Henk

Ruim 160 ernstig slechthorenden hebben na het bezoeken van een huiskamerbijeenkomst de keuze gemaakt om een CI (Cochlear Implantaat) te laten implanteren.

De conclusie is dan ook dat er behoefte is aan deze kleinschalige bijeenkomsten.
Mooi dat zo veel ernstig slechthorenden, mede na het bezoeken van een huiskamer­bijeenkomst, een keuze gemaakt hebben voor het horen met een CI. Echter, voor OPCI is dit niet het doel van onze huiskamer­bijeenkomsten!

Een keuze voor een CI is zeer persoonlijk. OPCI zal kandidaat-CI-dragers of hen die een Cochleair Implantaat overwegen nooit aanzetten tot die keuze. Wij beperken ons tot het delen van ervaringsverhalen en geven informatie over hoe het CI werkt.

Uit een door OPCI gehouden enquête eind 2016 blijkt dat bijna 90% tevreden tot zeer tevreden is over hun CI.

OPCI is volledig onafhankelijk. Niet gebonden aan CI leveranciers of andere marktpartijen. Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is dan ook zeker niet aan de orde.

Wat mag u wél verwachten tijdens OPCI huiskamerbijeenkomst? Ontmoeting met mede-CI-dragers. We luisteren naar elkaars ervaringsverhalen en delen tips met elkaar. Kom je in aanmerking voor een CI of overweeg je een CI? Juist die ervaringsverhalen zijn uitermate waardevol. Niemand anders dan ervaren CI dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen met een CI.

Hoe ziet het CI-traject eruit? Wat mag je verwachten of juist niet van een CI? Hoe revalideer je na de implantatie? Kan ik weer telefoneren? Hoe is het om met CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk? Met heel veel ervaringsverhalen ga je na afloop weer naar huis.

Het bijwonen van een OPCI huiskamerbijeenkomst is gratis.

Helaas komt het geregeld voor dat mensen zich wel opgeven voor een huiskamerbijeenkomst maar niet verschijnen. Heel vervelend voor het gastadres en de organisatie. In het bijzonder als de huiskamerbijeenkomst vol geboekt is en er mensen op de wachtlijst staan.

Dit willen we graag voorkomen. OPCI hanteert daar voor een ‘statiegeldregeling’. Deze regeling geldt voor de bijeenkomsten in 2020 en later.

Na uw aanmelding krijgt u bericht of er nog plaats is of niet. Is er plaats, dan vragen wij u in dat bericht om vijf euro ‘statiegeld’ over te maken op de OPCI bankrekening.

Pas ná ontvangst van het statiegeld is uw aanmelding definitief. Bent u onverwacht verhinderd én meldt u zich uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst af dan zal de vijf euro aan u teruggestort worden. Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst dan is er geen restitutie mogelijk. De aanwezigen krijgen tijdens de huiskamerbijeenkomst de vijf euro statiegeld contant terugbetaald.

 

De huiskamerbijeenkomsten organiseren we door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen. Altijd op een dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Slechthorendheid is geen enkel beletsel deze avonden. Er is altijd een schrijftolk aanwezig.

Schrijftolk Davy de Bruijn aan het werk
Schrijftolk Davy de Bruijn aan het werk

Vanaf 19.15 uur bent u welkom. De koffie en thee staat klaar en om 19.30 uur beginnen we met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook een CI drager).
Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle vier de CI merken aanwezig.

Wilt u ook eens een huiskamerbijeenkomst meemaken? Meld u dan snel aan. Er is steeds veel belangstelling voor de huiskamerbijeenkomsten en vol=vol. Er kunnen maximaal acht belangstellenden deel nemen aan een huiskamerbijeenkomst. Aanmelden is noodzakelijk en kan uitsluitend per e-mail: huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl. Na ontvangst van uw mail bevestigen wij uw deelname en geven wij u de adresgegevens door waar de huiskamerbijeenkomst gehouden zal worden.

U bent niet alleen als (kandidaat) CI drager. Graag nodigen we u uit om een stukje mee te lopen op onze hoorreizen.

Van harte welkom.

OPCI-huiskamerbijeenkomsten februari t/m juni 2020

 

Dag datum tijd Plaats
Dinsdag 4 februari 19:30-21:30 uur Kampen
Dinsdag 18 februari 19:30-21:30 uur Tilburg
Dinsdag 3 maart 19:30-21:30 uur Breukelen
Dinsdag 17 maart 19:30-21:30 uur Terneuzen
Dinsdag 14 april 19:30-21:30 uur Posterholt
Dinsdag 28 april 19:30-21:30 uur Den Bosch
Dinsdag 12 mei 19:30-21:30 uur Roden
Zaterdag 30 mei (nr. 100!!!) 13:30-17:00 uur Voorburg
Dinsdag 9 juni 19:30-21:30 uur Geesteren
Dinsdag 23 juni 19:30-21:30 uur Goes