OPCI Huiskamerbijeenkomsten tweede helft 2019

Sinds maart 2015 heeft OPCI maar liefst 84 huiskamerbijeenkomsten georganiseerd. Meer dan 600 (kandidaat) CI dragers en mensen die belangstelling hebben voor een CI bezochten onze huiskamerbijeenkomsten.

Drie deelnemers aan een huiskamerbijeenkomstmet gespreksleider Henk

Ruim 120 ernstig slechthorenden hebben na het bezoeken van een huiskamerbijeenkomst de keuze gemaakt om een CI (cochlear implantaat) te laten implanteren.

De conclusie is dan ook dat er behoefte is aan deze kleinschalige bijeenkomsten.
Mooi dat zo veel ernstig slechthorenden, mede na het bezoeken van een huiskamerbijeenkomst, een keuze gemaakt hebben voor het horen met een CI. Echter, voor OPCI is dit niet het doel van onze huiskamerbijeenkomsten!

Een keuze voor een CI is zeer persoonlijk. OPCI zal kandidaat-CI-dragers of hen die een Cochleair Implantaat overwegen nooit aanzetten tot die keuze. Wij beperken ons tot het delen van ervaringsverhalen en geven informatie over hoe het CI werkt.

Uit een door OPCI gehouden enquête eind 2016 blijkt dat bijna 90% tevreden tot zeer tevreden is over hun CI.

OPCI is volledig onafhankelijk. Niet gebonden aan CI leveranciers of andere marktpartijen. Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is dan ook zeker niet aan de orde.

Wat mag u wél verwachten tijdens OPCI huiskamerbijeenkomst? Ontmoeting met mede-CI-dragers. We luisteren naar elkaars ervaringsverhalen en delen tips met elkaar. Kom je in aanmerking voor een CI of overweeg je een CI? Juist die ervaringsverhalen zijn uitermate waardevol. Niemand anders dan ervaren CI dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen met een CI.

Hoe ziet het CI-traject eruit? Wat mag je verwachten of juist niet van een CI? Hoe revalideer je na de implantatie? Kan ik weer telefoneren? Hoe is het om met CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk? Met heel veel ervaringsverhalen ga je na afloop weer naar huis.

Schrijftolk Davy de Bruijn aan het werk
Schrijftolk Davy de Bruijn aan het werk

Onze huiskamerbijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. De huiskamerbijeenkomsten organiseren we door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen.
Altijd op een dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Slechthorendheid is geen enkel beletsel deze avonden. Er is altijd een schrijftolk aanwezig.

Vanaf 19.15 uur bent u welkom. De koffie en thee staat klaar en om 19.30 uur beginnen we met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook een CI drager).
Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle vier de CI merken aanwezig.

Wilt u ook eens een huiskamerbijeenkomst meemaken? Meld u dan snel aan. Er is steeds veel belangstelling voor de huiskamerbijeenkomsten en vol=vol. Er kunnen maximaal acht belangstellenden deel nemen aan een huiskamerbijeenkomst. Aanmelden is noodzakelijk en kan uitsluitend per e-mail: huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl. Na ontvangst van uw mail bevestigen wij uw deelname en geven wij u de adresgegevens door waar de huiskamerbijeenkomst gehouden zal worden.

U bent niet alleen als (kandidaat) CI drager. Graag nodigen we u uit om een stukje mee te lopen op onze hoorreizen.

Van harte welkom.

OPCI-huiskamerbijeenkomsten tweede helft 2019

Dag datum tijd Plaats
Dinsdag 17 september 19:30-21:30 uur Geesteren
Dinsdag 1 oktober 19:30-21:30 uur Raamsdonkveer
Dinsdag 15 oktober 19:30-21:30 uur Amsterdam
Dinsdag 29 oktober 19:30-21:30 uur Leunen (Limburg)
Dinsdag 12 november 19:30-21:30 uur Dordrecht
Dinsdag 19 november 19:30-21:30 uur Alphen ad Rijn
Dinsdag 26 november 19:30-21:30 uur Lelystad
Dinsdag 3 december 19:30-21:30 uur Haren (Groningen)