Verslag OPCI snertwandeling 15 februari 2014

Dagenlang hielden we de weerberichten nauwlettend in de gaten, er werd voor 15 februari stormachtig weer voorspeld met zware windstoten. Kunnen we de jaarlijkse wandeltocht voor lotgenoten met een CI door laten gaan?

We namen de gok, het was droog en de weergoden werkten perfect mee met zelfs een temperatuur van 13 graden. Om 13.00 uur verzamelden zich dan ook ± 30 personen bij restaurant ‘De Busjop’ in Heythuysen voor een fikse wandeling. Na de begroeting en een eerste kopje koffie werd er om 13.30 uur gestart,  voor de liefhebbers hadden we een wandeling van ruim 2 uur in petto in het prachtige ‘Leudal’. Voor diegene die wat minder goed ter been waren was er een korte route met de gelegenheid om ergens te pauzeren.

Nadat we goed en wel vertrokken waren deed zich, na ruim 2 kilometer, een klein probleem voor. Een van de deelnemers had ’s morgens een, meende ze, volgeladen accu aan haar CI-processor gedaan maar die was dus blijkbaar niet zo vol als zou moeten. Gelukkig had iemand reserve accu’s bij zich en werd dit probleem snel en ‘lotgenootwaardig’ opgelost!

Na 1½ kilometer splitste de groep zich en maakten sommigen deelnemers alsnog de keuze om de lange tocht te maken. Hopelijk kregen ze hier geen spijt want die was wel pittig. Doordat het de afgelopen dagen veel geregend had waren de paden soms moeilijk begaanbaar.

Er werd tot de ‘Litsberg’ gewandeld die zijn naam, dank zij deze weersomstandigheden, echt eer aan deed. Litsen betekent n.l. glijden in het dialect. En daarna weer terug, genietend van deze prachtige wandeling langs beekdalen met zelfs beversporen en afgeknaagde bomen, mooi om te zien.

Na ruim 2 uur wandelen kwamen we terug bij ‘De Busjop’ waar we genoten van een heerlijke kop snert. Sommige gingen daarna naar huis en met 16 gasten hebben we er nog een gezellige namiddag van gemaakt. Pannenkoek gegeten en o.a. een ‘Gouverneurtje’ (biertje) gedronken. Zo werd het toch nog 19.30 uur voordat de laatsten, moe maar voldaan, naar huis vertrok.
Zeker weer voor herhaling vatbaar!

Deelnemers allemaal bedankt voor de gezelligheid en veel groetjes vanuit Heytse en tot… ziens.

Klik hier voor het fotoalbum.

Noteer alvast in de agenda OPCI contactdag op zaterdag 20 september te Heythuysen.

Geert en Tiny Hanssen.