Volwassenen
De intake bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel wordt er een audiogram gemaakt en vindt een voorlichtingsgesprek bij de coördinator plaats, waarin de werking van de CI en het traject worden besproken. Daarna is er een intake bij de KNO-arts, dit betreft de medische anamnese, de gehoorgeschiedenis, de werking en verwachtingen van een CI, de operatie. Tijdens het tweede deel vindt er een screening (vrije-veldtest) plaats van het gebruik van de hoortoestellen en spraakafzien door de logopedist. Er volgt een intakegesprek bij de audioloog wat betreft de audiologische anamnese, gehoorgeschiedenis en hoorhulpmiddelen. Daarnaast wordt gesproken over de mogelijkheden en verwachtingen met CI. Het vervolg bestaat uit een viertal onderzoeken: MRI-scan, CT-scan, BERA (gehooronderzoek) en Evenwichtsonderzoek. Daarnaast is er een voorlichtingsgesprek, waarin de mogelijkheden en diversiteit van de drie verschillende merken worden besproken. Hierbij wordt zowel de mogelijke medische en/of audiologische voorkeur afgewogen met de wensen en eventuele voorkeur van patiënt.
Kinderen
Voor kinderen geldt een aangepast onderzoekstraject, waarbij de onderzoeken veelal onder narcose plaatsvinden. De onderzoeksresultaten worden tenslotte tijdens het uitslaggesprek met de KNO-arts besproken, waarna duidelijk wordt of de CI-operatie daadwerkelijk kan plaatsvinden, welk oor daarvoor het meest geschikt is en welk merk wordt gekozen. Totaal komt u gemiddeld vijf keer naar het ziekenhuis in dit voortraject.
Daarnaast kennen we een tweetal pre-intake trajecten. De zogenaamde audiologische selectie, voor kandidaten die op papier nog te goed lijken te horen, maar waarbij we de huidige praktijk graag in kaart willen brengen om goed advies te geven. Daarnaast hebben we een speciale spraaktest ontwikkeld om volwassen kandidaten die in de eerste levensjaren doof of slechthorend waren, goed te kunnen adviseren of CI een meerwaarde kan zijn. Na deze pre-intake kan alsnog de intake opgestart worden bij een positief advies.