Verkiezing CI-Kopstukken 2017

OPCI organiseert, in navolging van onze oosterburen, een allereerste CI-verkiezing genaamd CI-Kopstukken. OPCI roept je op om vanaf 25 maart 2017 een foto in te sturen van jouw versierde CI. Je maakt kans op een mooie prijs en je foto wordt op onze website geplaatst!

De CI-Kopf verkiezing in het afgelopen jaar was in Duitsland een groot succes en de foto’s van prachtig gedecoreerde CI’s gingen al snel ook hier rond. OPCI haakt hier graag op in en organiseert ook in Nederland een CI-Kopstukken verkiezing. Foto’s van de CI’s, die in de prijzen vallen, worden gepubliceerd op onze website.

Enkele spelregels:

  • Versier en decoreer je CI en stuur een foto van je hoofd met het versierde CI naar ons. Vermeld je naam, je leeftijd en je emailadres.
  • Er zijn twee categorieën: A. van 1-16 jaar en B. vanaf 17 jaar.
  • De startdatum is 25 maart, de landelijke OPCI-contactdag. Tijdens de contactdag maakte Hennie Epping, voorzitter OPCI de verkiezing, de leden van de jury en de prijzen bekend.
  • De sluitingsdatum is 1 september 2017.
  • Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Voor beide categorieën zijn drie prijzen beschikbaar. In totaal zijn er dus maar liefst 6 prijzen te winnen!
  • Alle ingezonden foto's worden op de website geplaatst!
  • De winnaars worden bekend gemaakt in het najaar. Let op de berichten op de website.

Lees eerst hier de voorwaarden. Hier staat ook naar welk mailadres je de foto's kunt sturen.

Vind je het leuk om deel te nemen met een gedecoreerde CI?  OPCI heeft vorig jaar al wat tips gegeven wat er zoal mogelijk is! Kijk op onze website. Zelf je CI decoreren is ook mogelijk, maar houd er wel rekening mee dat er onderdelen zijn die niet afgedekt mogen worden, zoals de microfoon en andere audio-ingangen. Gebruik geen lijm, stiften of nagellak. Bij twijfel kun je het beste even advies vragen aan je CI-leverancier voordat je begint met decoreren.

Uitslag verkiezing CI-Kopstukken
De OPCI-verkiezing van CI- Kopstukken is ten einde. De jury heeft inmiddels haar oordeel geveld. Er zijn prijzen toegekend in twee categorieën: A (tot en met 16 jaar) en B (17 jaar en ouder).

Net als onze zustervereniging in Duitsland, denkt OPCI met deze wedstrijd extra aandacht te hebben gegeven aan het dragen van een CI. Wij hebben hiermee geprobeerd om het CI als hoorhulpmiddel uit de taboesfeer te halen. Je hoeft je namelijk niet te schamen om er weer bij te horen, het CI geeft je als drager zoveel terug. Dat geldt bijvoorbeeld voor kinderen die een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden en van wie sommige zelf gaan studeren. En wat is leuker om uw kind van een opgepimpte processor te voorzien? Maar het geldt eveneens voor volwassenen. Laat het zien en vertel bij vragen waar de processor en spoel voor dienen. U zult de verwondering ervaren van de mensen, die nog nooit hebben gehoord van dit stukje techniek dat het leven zo veraangenaamt.

Hieronder zijn de foto’s van de winnende ingezonden Kopstukken geplaatst. De overige inzenders krijgen de complimenten van de jury en eeuwige roem. De prijswinnaars krijgen zo spoedig mogelijk persoonlijk bericht.

Donkerblauw CI versierd met plakparels
1e prijs categorie tot en met 16 jaar
Rose CI met plakparels
2e prijs categorie tot en met 16 jaar
CI met afbeelding van een hond
1e prijs categorie vanaf 17 jaar
Zwart CI met groen/blauwe vlinder passend bij de haarkleur
2e prijs categorie vanaf 17 jaar

 

Auteursrechten en idee van deze verkiezingen: Peter Hölterhoff, CIV NRW e.V.