OPCI is er ook voor kinderen!

20 juni 2018

Voor wie is OPCI?
OPCI is er niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen zoals jij. Voor iedereen die een CI heeft, een CI krijgt of er over twijfelt of een CI je zou helpen om beter te horen. Maar ook voor als je gewoon meer wilt weten over wat een CI is, kun je bij OPCI terecht.

Op deze pagina (klik) wordt voor jou uitgelegd wat een CI is en wat erbij komt kijken als je een CI krijgt.

Wat doet OPCI?
OPCI brengt mensen die een CI hebben of krijgen, met elkaar in contact. Om van anderen te horen hoe zij het vinden, bijvoorbeeld. Ook als je misschien een CI krijgt en je wilt weten hoe dat zal zijn, kun je bij OPCI terecht.

Waarom zou ik andere kinderen met een CI willen ontmoeten?
Soms is het fijn om met andere kinderen te praten die hetzelfde hebben als jij. Om te praten over hoe het is om doof te zijn als je je CI niet in hebt bijvoorbeeld. Of hoe je aan anderen duidelijk kunt maken dat je ook met een CI niet altijd alles kunt verstaan. Anderen die hetzelfde hebben kunnen je dat vaak het beste vertellen. Dat kan tijdens de OPCI-contactdagen die we regelmatig organiseren. OPCI organiseert ook huiskamerbijeenkomsten, maar die zijn altijd 's avonds en in eerste instantie bedoeld voor volwassenen. Als er genoeg kinderen interesse hebben, kunnen we iets speciaal voor jouw leeftijdsgroep organiseren.

Doet OPCI nog meer?
OPCI houdt je op de hoogte van alles wat er nieuw is voor je CI. Bijvoorbeeld nieuws van fabrikanten of nieuwe onderzoeken. We vertellen regelmatig over boeken die gaan over het hebben van een CI. Daarnaast vertelt OPCI aan anderen wat een CI is en wat het betekent om een CI te hebben.

Waar kan ik me aanmelden?
Je kunt altijd een kijkje nemen op de website, daarvoor hoef je je niet aan te melden. Alle nieuwtjes komen als eerste op de site te staan. Je kunt je wel aanmelden voor de nieuwsbrief, via nieuwsbrief@opciweb.nl. Vraag wel even aan je ouders of ze dat goed vinden. We vinden het ook leuk als jij je verhaal wilt vertellen. Daar kun je anderen weer mee helpen. Stuur daarvoor een mailtje naar: ervaringen@opciweb.nl. Natuurlijk willen we ook hiervan even weten of je ouders het goed vinden, dus vraag hen om toestemming. We kijken uit naar je verhaal!