Succesvolle Duitse CI fotowedstrijd

De Duitse regionale vereniging voor dragers van een Cochleaire Implantaat (CIV NRW) heeft afgelopen jaar een fotowedstrijd gehouden met als doel de bekendheid van het CI te vergroten. Een groot succes en inmiddels zijn de winnaars bekend!

Het CI stelt 50.000 CI-gebruikers in Duitsland in staat om weer (voor een deel) te horen. De processor wordt steeds kleiner en minder opvallend, maar het blijft nog steeds een technisch hulpmiddel dat opvalt. Door gebrek aan zelfvertrouwen bij sommige CI-gebruikers, is de omgang met hun eigen CI wat ongemakkelijk. Zij proberen hun CI te verbergen of, in extreme gevallen, gebruiken hem zelfs helemaal niet.

Daarom heeft het CIV NRW op hun Facebook pagina en hun website CI-gebruikers opgeroepen om foto’s te sturen van hun zogenaamde “CI-head”. Op deze manier probeert de vereniging het dragen van een CI positief te benaderen. Uit alle inzendingen zou dan de “CI-Head 2016” worden geselecteerd.

En de oproep had succes! In plaats van de verwachte 5 á 10 foto’s zijn er 142 foto’s ingezonden! Op 23 oktober 2016 zijn de winnaars gekozen. Bij de jeugd ging Emilia During er met de prijs vandoor. Petra Steyer won de hoofdprijs en kreeg de titel “CI-head 2016”.

De pagina bij Der CIV NRW met alle mooie inzendingen van de trotse CI-gebruikers is helaas niet meer beschikbaar.