Over Oticon Medical

Het Deense William Demant Holding (WDH) dateert uit 1904. Aanleiding voor de oprichting was 'ware liefde', want de Deense ondernemer Hans Demant reisde in dat jaar naar Engeland om een hoortoestel te kopen voor zijn vrouw Camilla Louise.

Dat wakkerde bij hem de wens aan om meer mensen te helpen en ontstond het idee om hoortoestellen te importeren en distribueren. Die wens werd uiteindelijk de start van het bedrijf waarvan Oticon Medical onderdeel is; inmiddels is WDH actief in meer dan 130 landen.

Oticon Medical biedt botverankerde hoorsystemen en cochleaire implantaten, die tegemoet komen aan de behoeften van verschillende patiëntengroepen. De oplossingen die Oticon Medical biedt, zijn gericht op de behoeften van de mensen die te maken hebben met elke vorm van hoorverlies.

Ultra-compact en krachtig implantaatOticon Medical implantaat
Het ultradunne en compacte Neuro Zti-implantaat is ontworpen om de operatieve ingreep zo eenvoudig en veilig mogelijk te laten verlopen. Het implantaat is robuust en betrouwbaar en kan geschikt worden gemaakt voor scans met hoge Tesla-waarden, zoals bij een MRI. Verder is het Neuro Zti-implantaat voorzien van een geheel nieuw chipontwerp, dat de benodigde flexibiliteit en het vermogen heeft om samen te werken met huidige en toekomstige geavanceerde geluidsprocessors van Oticon Medical; zodra nieuwe geluidsverwerkende technologie beschikbaar komt, kan uw systeem eenvoudig worden aangepast zodat de hoorervaring zo optimaal mogelijk blijft.

Neuro 2
Onlangs heeft Oticon Medical de Neuro 2 geïntroduceerd: de kleinste cochleaire processor die momenteel verkrijgbaar is. Het toestel is elegant en makkelijk in het gebruik en bevat daarnaast nog een aantal unieke eigenschappen. Dat zijn:

Plaatje met oticon medical op witte achtergrond en 'UNIQUE' op oranje achtergrond

Gebruikersgemak
• Een ultra dun, sterk en transparant antennesnoer
• Soundprocessor en antenne in 10 kleuren
• Effectieve windruisonderdrukking simpelweg door design
• Langere batterijduur van de oplaadbare accu’s
• Draadloze verbinding met al uw favoriete elektronische apparaten
• Zelfcheck: geen twijfel of uw toestel goed functioneert

Gebouwd voor een betere spraakverstaanbaarheid
Voor een gebruiker van een cochleair implantaat brengt iedere dag nieuwe hoorsituaties met zich mee. De Neuro 2 maakt gebruik van Oticons’ geavanceerde technologie met geautomatiseerde functies en innovatieve geluidsverwerking – ook wel gecoördineerde adaptieve verwerking genoemd. Dit geeft een beter spraakverstaan in alle omgevingen, zodat het deelnemen aan gesprekken in uiteenlopende situaties niet zo veel inspanning meer kost.

Ontworpen voor het leven
Elektronische apparaten zijn een vanzelfsprekend onderdeel van het moderne leven geworden, zowel thuis als op het werk. Door het gebruik van bluetooth® kunt u een draadloze verbinding tot stand brengen tussen uw Neuro 2 en uw mobiele telefoon, tv, mp3-speler en andere populaire communicatieapparaten, voor een beter en duidelijker geluid.

Betrouwbaar
De Neuro 2 heeft uitgebreide ontwerp- en testprogramma's ondergaan, en heeft het hoogste niveau van bestendigheid voor cochleair implantaten tegen water en stof: de IP68. Dit betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken als het plots begint te regenen, of als u vergeet uw Neuro 2 af te doen voor het douchen. Wat het weer of de situatie ook is, het zorgt voor helder geluid en waar u kan op vertrouwen.

Accessoires
De Neuro 2 wordt geleverd met een breed scala aan prettige accessoires waardoor hij veilig en comfortabel op zijn plaats blijft, waar u ook gaat. Kijk zelf welke accessoires voor u het leven makkelijker maken.

Oticon Medical Processor Neuro2 plus implantaat

Oticon Medical laadstation voor Neuro2

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Oticon Medical. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.