1. Cochlear™ Nucleus®- geluidsprocessors

Welke Cochlear™-geluidsprocessor u ook kiest, u kunt profiteren van technologie en accessoires die u kunnen helpen om op uw best te horen, contact te leggen met uw dierbaren en een actieve levensstijl aan te houden. Ontdek het verschil tussen achter-het-oor-gedragen en van-het-oor-gedragen geluidsprocessors.

Nucleus® -geluidsprocessor

Achter-het-oor-gedragen geluidsprocessors, zoals de Cochlear Nucleus 8-geluidsprocessor, zitten achter uw oor, met een oorhaakje om ze op hun plaats te houden. Een snoer en ronde zendspoel worden aangesloten op de geluidsprocessor en de zendspoel wordt op het hoofd gehouden door een magneet.

De Nucleus 8-geluidsprocessor is de kleinste en lichtste[i] achter-het-oor-gedragen geluidsprocessor voor cochleaire implantaten. Het heeft ingebouwde, geavanceerde technologie die directe audiostreaming biedt vanaf een compatibel Apple- of Android™-apparaat.

De Nucleus 8-geluidsprocessor is klaar voor de Bluetooth-technologie van de volgende generatie[ii]: maak direct verbinding met wat wordt uitgezonden in openbare plaatsen zoals luchthavens, scholen, sportclubs en sportscholen die Bluetooth Auracast™ ondersteunen.
Lees meer over de Nucleus 8-geluidsprocessor op de website van Cochlear: Nucleus 8-geluidsprocessor (cochlear.com)

Nucleus Kanso® 2-geluidsprocessor

Van-het-oor-gedragen geluidsprocessors, zoals de Cochlear Nucleus Kanso® 2-geluidsprocessor, zitten op de zijkant van het hoofd. De Nucleus Kanso 2-geluidsprocessor is een alles-in-één apparaat dat een processordeel, microfoons, magneet en batterij bevat.

De Kanso 2-geluidsprocessor is ontworpen voor actieve levensstijlen en combineert van-het-oor-gedragen comfort met onze nieuwste connectiviteitsfuncties en bewezen technologie voor hoorprestaties[iii], waardoor u de vrijheid hebt om te horen waar u ook bent.

Lees meer over Nucleus Kanso 2-geluidsprocessor op de website van Cochlear: Nucleus Kanso 2-geluidsprocessor (cochlear.com)

Nucleus waterbestendige[iv] accessoires
Met een stof- en waterbestendige constructie hoeft u zich geen zorgen te maken wanneer u in de regen terechtkomt (IP68-certificering)[v]. Of u nu op het sportveld, in de speeltuin of in de sportschool bent, Cochlear biedt een assortiment optionele bevestigingsaccessoires om te garanderen dat de hooroplossing van u of uw kind klaar is voor het volgende avontuur. Kom meer te weten over de Nucleus waterbestendige accessoires op de website van Cochlear: Nucleus waterbestendige accessoires (cochlear.com)

True Wireless™-apparaten
Deelnemen aan werkvergaderingen en klassikale gesprekken. Tv kijken en praten aan de telefoon. Sommige dagelijkse activiteiten brengen hooruitdagingen met zich mee. De True Wireless-apparaten[vi] van Cochlear zijn accessoires die u kunnen helpen om uw hoorervaring te verbeteren. U hoeft zich minder te concentreren op het proberen te horen en meer op het genieten van uw leven. U krijgt geluid van stereokwaliteit rechtstreeks naar uw Cochlear™-geluidsprocessor. True Wireless-apparaten maken via Bluetooth®-technologie verbinding met uw geluidsprocessor, zonder kabels of neklussen. Ontdek de verschillende apparaten hier.

Nucleus-compatibiliteit met smartphones
De Cochlear Nucleus 8- en Kanso 2-geluidsprocessor zijn geluidsprocessors voor cochleaire implantaten met ingebouwde technologie waarmee u geluid rechtstreeks vanaf een compatibel Apple- of Android™-apparaat[vii] kunt streamen zonder dat er hulpstukken aan de geluidsprocessor bevestigd hoeven te worden. Dit betekent dat u uw favoriete films, tv-programma's, muziek en meer direct naar uw geluidsprocessor kunt streamen zonder toegevingen te doen aan grootte of comfort. Lees er hier meer over.

Nucleus slimme technologie voor geluidsverwerking
Elke dag beweegt u door verschillende hooromgevingen. Uw geluidsprocessor moet u het best mogelijke gehoor geven, waar u ook bent. Cochlear Nucleus-geluidsprocessors zijn voorzien van slimme geluidsverwerkingstechnologie om u te helpen uw gehoor automatisch aan te passen in elke omgeving. Ontdek de verschillende functies op de website van Cochlear: Nucleus slimme technologie voor geluidsverwerking (cochlear.com)

 

  1. Bimodale hooroplossing

De hoorsystemen van Cochlear hebben ingewikkelde mechanismen die informatie over geluid coderen.

Voor sommige complexe taken moet het centrale auditieve systeem echter informatie uit de twee oren combineren om geluid effectief te verwerken [viii]. Voor veel mensen met een cochleair implantaat is een bimodale hooroplossing (met een hoorapparaat aan het ene oor en een cochleair implantaat aan de andere kant) de oplossing die hen het beste gehoor biedt.[ix] Voor een premium hoorervaring[x] en geavanceerde connectiviteit,[xi] bieden we een slimme bimodale hooroplossing in samenwerking met ReSound, een pionier in de hoorapparatenbranche.[xii] Lees hier meer over de bimodale hooroplossing.

 

  1. Nucleus-implantaten

Cochlear heeft een reeks implantaten en elektroden voor verschillende vormen van gehoorverlies en cochleaire anatomie. Ontdek op de website van Cochlear wat Nucleus-implantaten onderscheidt.

 

  1. Betrouwbaarheid van Nucleus-implantaten

Het kiezen van een cochleair implantaat is een belangrijke beslissing. Of het nu voor uzelf of een dierbare is, u wilt erop vertrouwen dat u de juiste hooroplossing kiest voor nu en voor de toekomst. Naast de hoorprestaties is de betrouwbaarheid van het implantaat dat u kiest een maatstaf voor kwaliteit en geeft het gemoedsrust voor de komende jaren. Daarom is het belangrijk dat Cochlear Nucleus-implantaten de meest betrouwbare in de branche zijn.[xiii] Kom meer te weten over de betrouwbaarheid van Nucleus-implantaten op de website van Cochlear: Betrouwbaarheid Nucleus-implantaten (cochlear.com)


[i] Cochlear Limited. D1190805. Processor Size Comparison. May 2022.

[ii] Wanneer de technologie beschikbaar wordt voor de Cochlear Nucleus 8-geluidsprocessor, kunt u met een firmware-update van uw geluidsprocessor verbinding maken met Bluetooth LE Audio-compatibele apparaten.

[iii] Mauger SJ, et al. Clinical evaluation of the Nucleus 6 cochlear implant system: performance improvements with SmartSound iQ. Int J Audiol. augustus 2014; 53 (8): 564-576. [Gesponsord door Cochlear].
Mauger SJ, et al. Clinical outcomes with the Kanso off-the-ear cochlear implant sound processor. Int J Audiol. 2017 apr;56(4): 267-276. [Gesponsord door Cochlear].
Wolfe J, et al. Benefits of Adaptive Signal Processing in a Commercially Available Cochlear Implant Sound Processor. Otol Neurotol. 2015 aug;36(7):1181-90.
Cochlear Limited. D1660797. CP1150 Sound Processor Interim Clinical Investigation Report. jan 2020.

[iv] De Cochlear Nucleus 8-geluidsprocessor en Kanso 2-geluidsprocessor zijnstof- en waterbestendig tot het niveau van IP68 van de internationale standaard IEC60529 en kunnen continu onder water worden gedompeld tot een diepte van maximaal 1 meter gedurende maximaal 1 uur.

[v] De Cochlear Nucleus 8- en Kanso 2-geluidsprocessor met Aqua+ zijn stof- en waterbestendig tot beschermingsniveau IP68 van de internationale norm IEC60529. De Nucleus 8 en Kanso 2-geluidsprocessor met Aqua+ kunnen volledig worden ondergedompeld in water tot een diepte van maximaal 3 meter gedurende maximaal 2 uur. Zie de handleiding in kwestie voor meer informatie.

[vi] Momenteel beschikbaar voor de Cochlear Baha 4-, Baha 5-, Nucleus 6-, Nucleus 7-, Nucleus 8-, Kanso 2- en Kanso-geluidsprocessors.

[vii] Voor informatie over de compatibiliteit van de geluidsprocessors van Cochlear met Apple- of Android-apparaten, gaat u naar www.cochlear.com/compatibility.

[viii] Binaural Hearing  Ruth Y. Litovsky, Ph.D. 2 February 2006 Cochlear Limited CUZ195 ISS1 MAR06
Weaver, J. “Single-Sided Deafness: Causes, and Solutions, Take Many Forms.” Hearing Journal 68.3 (2015): 20-24. Web. 28 april 2017. http://journals.lww.com/thehearingjournal/Fulltext/2015/03000/Single_Sided_Deafness___Causes,_and_Solutions,.1.aspx.

[ix] Sammeth CA, Bundy SM, Miller DA. Bimodal hearing or bilateral cochlear implants: A review of the research literature. In Seminars in Hearing 2011 Feb (Vol. 32, No. 01, pp. 003-031). © Thieme Medical Publishers.

[x] Cochlear Limited. D1627134. Cochlear Bimodal Experience Survey - April 2019. juni 2019.

[xi] D1651438_1_EN_Bimodal_Wireless_Compatibility_Guide_EMEA_R3_03_lr.pdf

[xii] GN News, Nov 08, 2018, New Cochlear and GN Hearing partnership.  [Online beschikbaar https://www.gn.com/newsroom/news/2018/november/new-partnership] Geraadpleegd 20-03-2020

[xiii] D1932780. Cochlear Nucleus Reliability Report, Volume 20 december 2021.
Hearing Implant Reliability Reporting | MED-EL [Internet]. Medel.com. 2020 [geciteerd op 25 februari 2020]. Beschikbaar op: http://www.medel.com/hearing-solutions/cochlear-implants/reliability
2019 Global Implant Reliability Report. 027-N025-02 RevC. Advanced Bionics AG and affiliates.; 2019.


Bron: Cochlear. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.