Een natuurlijke geluidsbeleving
Adembenemende muziek, het tjilpen van een vogel, ritselende blaadjes, een pruttelende koffiemachine of de eerste hartslagen van een ongeboren kind; geluiden zijn een belevenis. Zij maken de ervaring compleet. Voor mensen met gehoorverlies is het genieten van geluiden niet vanzelfsprekend.
MED-EL wil het leven laten horen, want wij vinden het belangrijk dat iedereen beter kan horen en kan genieten van geluiden zoals ze bedoeld zijn.

SYNCHRONY Cochleair implantaatsysteem
MED-EL synchrony implantaat
De langste elektrodendragers
Een CI stimuleert de zenuwuiteinden die verdeeld zijn over de hele lengte van het slakkenhuis. Daarvoor wordt een elektrodendrager ingebracht. MED-EL heeft de langste elektrodendragers die beschikbaar zijn, waardoor het breedste frequentiebereik gestimuleerd wordt. U kunt het slakkenhuis hierbij vergelijken met een piano, met een lange elektrodendrager kan de gehele piano bespeeld worden. Hierdoor zijn niet alleen de hoge tonen maar ook de lage tonen goed hoorbaar, wat uniek is voor een CI. Dit zorgt ervoor dat het geluid zo natuurlijk mogelijk overkomt en niet blikkerig is.

Speciale codering
De unieke codering van het CI zorgt voor een voller en rijker geluid met meer nuances. Het zijn juist deze nuances in het geluid die u de mogelijkheid bieden om subtiele verschillen tussen geluiden waar te nemen. Dit helpt u in moeilijke luistersituaties, zoals een gesprek in een rumoerige omgeving. Daarnaast kunt u hierdoor meer genieten van muziek. Deze technologie is uniek voor MED-EL.

Bescherming van een kostbaar bezit
Uw gehoor is een kostbaar bezit en daar moeten we voorzichtig mee omgaan, dat beseffen wij maar al te goed. Onze uitzonderlijk zachte, flexibele elektrodendragers zijn ontworpen om beschadiging van het slakkenhuis zoveel mogelijk te voorkomen tijdens de operatie. Door toepassing van zachte elektrodendragers wordt de kans van beschadiging van de kwetsbare zenuwstructuren in het slakkenhuis beperkt en blijft het restgehoor zoveel mogelijk behouden.Logo van MED-EL Triformance

Ongeëvenaarde veiligheid bij MRI
Ook voor gezonde mensen is de kans dat u minimaal één keer in uw leven een MRI onderzoek zult ondergaan heel groot. Hier dient u rekening mee te houden bij uw keuze voor een CI. De SYNCHRONY van MED-EL biedt als enige de mogelijkheid om veilig en pijnloos een MRI onderzoek te ondergaan.
Dit is niet vanzelfsprekend aangezien de magnetische kracht van de MRI een grote invloed heeft op de magneet van het implantaat. Echter, het unieke ontwerp van de SYNCHRONY zorgt ervoor dat de MRI niet trekt aan de magneet van het implantaat, zelfs niet bij een 3.0 Tesla MRI onderzoek met hoge resolutie. De magneet hoeft daardoor niet chirurgisch verwijderd te worden, in tegenstelling tot andere CI implantaten. Hierdoor hoeft u geen operatie te ondergaan voor (en na!) een MRI onderzoek en kunt u na het onderzoek direct weer horen.

SONNET 2: gemaakt voor uSonnet 2 processor in zwart

Pas uw leven niet aan uw audioprocessor aan – kies de processor die bij u past! Wat uw levensstijl ook is, SONNET 2 is gemaakt voor u. Draag het zoals u het wilt. Verbind hem met de telefoon die u al heeft. En ervaar een geweldige geluidskwaliteit, wat u ook doet.

Moeiteloos luisteren

Met de meest moderne Adaptive Intelligence en onderdrukking van zowel constante als fluctuerende ruis, is de nieuwste audioprocessor, SONNET 2, ontworpen om optimaal te horen in elke omgeving.

Met de SONNET 2 hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanpassen van instellingen of het veranderen van programma’s. Van vergaderingen tot familiefeesten, de audioprocessor richt zich op het juiste geluid op elk moment. De audioprocessor kan zich automatisch en actief aanpassen aan de omgeving en veranderende luistersituaties. Het bootst de natuurlijke werking van de oorschelp zo goed mogelijk na. De audioprocessor combineert een richtingsgevoelige microfoon, windruisonderdrukking en automatische volumeregeling om u een optimale geluidsbeleving te bieden.

Voor elke stijl
Er zijn meer dan 190.000 manieren om uw SONNET 2 te dragen. Van kleurrijke microfooncovers tot hippe Design Covers, SONNET 2 kan worden aangepast aan elke stijl.

Eenvoudige streamingAfstandsbedieningen van MED-EL
AudioLink verbindt de SONNET 2 met telefoons, tablets, TV’s en nog veel meer. Het kan eenvoudig worden verbonden met elk apparaat met Bluetooth of een koptelefoon aansluiting.

Blijf verbonden
De AudioKey app voor iPhone en Android kan luisterinstellingen regelen en helpt u de SONNET 2 te lokaliseren. De exclusieve functie Guardian Role is ook geweldig voor kinderen met meerdere verzorgers.

Vertrouw op lang hoorplezier
Dagenlang, niet urenlang. Met één setje batterijen zorgt de SONNET 2 ervoor dat u tot 4 dagen lang onafgebroken kunt horen. Of geniet van zorgeloos horen met de SONNET 2 accu’s.

Spatwaterbestendig
Uw SONNET 2 is altijd beschermd tegen regen, transpiratie of ander vocht. Het maakt niet uit of de zonDe Sonnet 2 met kapjes voor de zendspoel schijnt of dat het regent, de SONNET 2 zorgt voor het beste hoorresultaat, waar u ook bent. Ook kunt u zwemmen met de audioprocessor als u gebruik maakt van de volledig waterbestendige WaterWear (een waterbestendig hoesje).

Voordelen van de SONNET 2

 • Het is comfortabel en licht
 • De audioprocessor past zich automatisch aan de luistersituatie aan
 • Eenvoudige streaming met de AudioLink
 • Luisterinstellingen regelen via de AudioKey app
 • Veel designs mogelijk
 • Spatwaterbestendig
 • Tot 4 dagen lang onafgebroken hoorplezier

MED-EL kleurenspectrum

Vier manieren om uw nieuwe AudioLink te gebruiken:

Schematische afbeelding van de Audiolink met daaromheel vier vlakken in roodtinten met symbolen en tekst voor telefoneren, muziek, televisie en microfoon op afstand

De AudioLink is het nieuwste hoorhulpmiddel van MED-EL dat speciaal ontwikkeld is voor de SONNET en de allernieuwste audioprocessor SONNET 2. Het helpt u bij het telefoneren, naar muziek luisteren, televisie kijken en als microfoon op afstand bij voorbeeld vergaderingen, school of tijdens het eten. Eén klein hoorhulpmiddel, vier verschillende manieren om het toe te passen.

 1. Telefoneren

Telefoneren kan heel lastig zijn bij ernstig gehoorverlies. Het is moeilijk om het telefoongesprek goed te kunnen verstaan vooral bij veel achtergrondgeluid. Daarvoor hebben we de AudioLink ontwikkeld. U kunt uw AudioLink draadloos verbinden met uw smartphone zonder last te hebben van achtergrondgeluid, terwijl u uw telefoon in uw zak houdt. Met de AudioLink heeft u de zekerheid om lang te kunnen telefoneren. En AudioLink werkt met elke telefoon met een Bluetooth verbinding, inclusief een IPhone en Android.

 1. Luisteren naar muziek

Weer in staat te zijn om naar muziek te luisteren is een van mooiste ervaringen voor een CI-drager. En met de AudioLink lukt dat beter.

Er zijn twee manieren om verbinding te maken met uw muziek. Allereerst kunt u een audiokabel plaatsen tussen de AudioLink en uw muziekapparaat om vervolgens de muziek draadloos te streamen met uw audioprocessor. Dit geeft u niet alleen een goede geluidskwaliteit maar het is mogelijk met alle apparatuur, zowel met de nieuwste electronica als met uw oude platenspeler.

Maar als u volledig draadloos muziek wilt luisteren, kunt u gebruik maken van apps. Deze apps streamen muziek rechtstreeks vanaf uw telefoon of tablet naar de AudioLink, die het weer rechtstreeks naar uw audioprocessor stuurt. Download the app BT Mono (voor Android) of Blue2car (voor iPhone) en volg de instructies in de app.

 1. Televisie kijken

Televisie kijken terwijl de kinderen aan het spelen zijn valt niet mee. Met het docking station van de AudioLink kunt u het geluid van de televisie rechtstreeks naar uw audioprocessor sturen. Verbind het docking station aan uw televisie en u mist geen moment van uw favoriete programma!

 1. Microfoon op afstand

En last but not least: AudioLink’s microfoon op afstand. In plaats van rechtstreeks streamen vanaf een apparaat kan de Audiolink ook streamen met behulp van de speciale ingebouwde microfoon. Dit geeft vele voordelen. U kunt de AudioLink midden op tafel leggen tijdens het eten en iedereen goed horen. Ook voor kinderen is het ideaal. De leraar van uw kind kan de AudioLink dragen met behulp van de speciale clip, zodat uw kind iedereen in de klas kan horen. Het is ook heel handig bij vergaderingen, in een restaurant of in de auto. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wilt u meer weten over de AudioLink? Wij helpen u graag. Neem contact op met MED-EL  via cc-nieuwegein@medel.com.

Phonak Roger 21 met telefoonMis geen moment
Om in uitdagende omgevingen optimaal te horen is de Roger 21 een ideale draadloze ontvanger die gemakkelijk kan worden gebruikt met de SONNET. U kunt eenvoudig de SONNET verbinden met een reeks draadloze Rogermicrofoons. Of u nu in een vergadering, aan de telefoon bent of tv kijkt, hoor beter met de SONNET en Roger 21.

 

RONDO 2
Eenvoudig op te laden, eenvoudig in gebruik en eenvoudig om te dragen - RONDO 2 is de meest gebruiksvriendelijke audioprocessor. Met zijn revolutionair draadloos oplaadsysteem hoeft u nooit meer een batterij te vervangen. MED-EL Rondo 2Plaats de RONDO 2 gewoon 's nachts op het oplaadstation en u wordt wakker met een volledig opgeladen batterij.Wat nog meer, de RONDO 2 is zeer eenvoudig in gebruik met een simpele aan/uit knop en automatische volume controle. Dankzij het compacte design en de verwisselbare designcovers kunt u uw audioprocessor op elke manier dragen, ongeacht uw stijl.

Luister de hele dag

Onderbrekingen behoren tot het verleden. Met de RONDO 2's revolutionaire draadloze oplaadmethode heeft u na 4 uur opladen een batterijlevensduur tot 20 uur. Laat de processor 's nachts opladen terwijl u slaapt om een volledige dag te kunnen horen.www.hetlevenlatenhoren.nl
www.medel.com


Bron: MED-EL. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.