Een natuurlijke geluidsbeleving
Adembenemende muziek, het tjilpen van een vogel, ritselende blaadjes, een pruttelende koffiemachine of de eerste hartslagen van een ongeboren kind; geluiden zijn een belevenis. Zij maken de ervaring compleet. Voor mensen met gehoorverlies is het genieten van geluiden niet vanzelfsprekend.
MED-EL wil het leven laten horen, want wij vinden het belangrijk dat iedereen beter kan horen en kan genieten van geluiden zoals ze bedoeld zijn.

SYNCHRONY Cochleair implantaatsysteem
MED-EL synchrony implantaat
De langste elektrodendragers
Een CI stimuleert de zenuwuiteinden die verdeeld zijn over de hele lengte van het slakkenhuis. Daarvoor wordt een elektrodendrager ingebracht. MED-EL heeft de langste elektrodendragers die beschikbaar zijn, waardoor het breedste frequentiebereik gestimuleerd wordt. U kunt het slakkenhuis hierbij vergelijken met een piano, met een lange elektrodendrager kan de gehele piano bespeeld worden. Hierdoor zijn niet alleen de hoge tonen maar ook de lage tonen goed hoorbaar, wat uniek is voor een CI. Dit zorgt ervoor dat het geluid zo natuurlijk mogelijk overkomt en niet blikkerig is.

Speciale codering
De unieke codering van het CI zorgt voor een voller en rijker geluid met meer nuances. Het zijn juist deze nuances in het geluid die u de mogelijkheid bieden om subtiele verschillen tussen geluiden waar te nemen. Dit helpt u in moeilijke luistersituaties, zoals een gesprek in een rumoerige omgeving. Daarnaast kunt u hierdoor meer genieten van muziek. Deze technologie is uniek voor MED-EL.

Bescherming van een kostbaar bezit
Uw gehoor is een kostbaar bezit en daar moeten we voorzichtig mee omgaan, dat beseffen wij maar al te goed. Onze uitzonderlijk zachte, flexibele elektrodendragers zijn ontworpen om beschadiging van het slakkenhuis zoveel mogelijk te voorkomen tijdens de operatie. Door toepassing van zachte elektrodendragers wordt de kans van beschadiging van de kwetsbare zenuwstructuren in het slakkenhuis beperkt en blijft het restgehoor zoveel mogelijk behouden.Logo van MED-EL Triformance

Ongeëvenaarde veiligheid bij MRI
Ook voor gezonde mensen is de kans dat u minimaal één keer in uw leven een MRI onderzoek zult ondergaan heel groot. Hier dient u rekening mee te houden bij uw keuze voor een CI. De SYNCHRONY van MED-EL biedt als enige de mogelijkheid om veilig en pijnloos een MRI onderzoek te ondergaan.
Dit is niet vanzelfsprekend aangezien de magnetische kracht van de MRI een grote invloed heeft op de magneet van het implantaat. Echter, het unieke ontwerp van de SYNCHRONY zorgt ervoor dat de MRI niet trekt aan de magneet van het implantaat, zelfs niet bij een 3.0 Tesla MRI onderzoek met hoge resolutie. De magneet hoeft daardoor niet chirurgisch verwijderd te worden, in tegenstelling tot andere CI implantaten. Hierdoor hoeft u geen operatie te ondergaan voor (en na!) een MRI onderzoek en kunt u na het onderzoek direct weer horen.

De MED-EL sonnet audioprocessorSONNET audioprocessor

Comfortabel en licht van gewicht
Maak kennis met de SONNET, onze meest recente audioprocessor voor achter het oor. Het is compact en licht van gewicht en past daarom eenvoudig achter uw oor voor optimaal comfort, de hele dag door. We hebben de technologie verpakt in een slank, volledig geïntegreerd en spatwaterbestendig ontwerp. Wist u dat u met de SONNET micro-accu de lichtst verkrijgbare audioprocessor heeft die beschikbaar is?

Automatische aanpassing aan de omgeving
Met de SONNET hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanpassen van instellingen of het veranderen van programma’s. Van vergaderingen tot familiefeesten, de audioprocessor richt zich op het juiste geluid op elk moment. De audioprocessor kan zich automatisch en actief aanpassen aan de omgeving en veranderende luistersituaties. Het bootst de natuurlijke werking van de oorschelp zo goed mogelijk na. De audioprocessor combineert een richtingsgevoelige microfoon, windruisonderdrukking en automatische volumeregeling om u een optimale geluidsbeleving te bieden.

Kies uw design
Met veel verschillende kleurcombinaties past de SONNET bij iedere outfit en bij iedere gelegenheid. Of u nu kiest voor onopvallend of juist bijzonder in het oog springend, de SONNET maakt vele opties mogelijk. Kies uw eigen design met de kleurrijke verwisselbare spoel en met microfoon- en batterijkapjes die in een handomdraai kunnen worden verwisseld.
MED-EL kleurenopties
Word verbonden
Praat aan de telefoon, luister naar muziek of participeer in gesprekken. Met het implantaatsysteem van MED-EL kunt u weer deelnemen aan de dagelijkse bezigheden zonder dat u gebruik hoeft te maken van accessoires. Het is daarbij wel mogelijk om de SONNET te verbinden als dat wenselijk is. Zo kan de SONNET draadloos verbonden worden met de telefoon, televisie, audioapparatuur. Er zijn verschillende mogelijkheden om de SONNET te verbinden, bekijk een overzicht van de mogelijkheden en onze nieuwste draadloze technologie.
Plaatje symboliseert alle mogelijke connectiviteit van de Sonnet
RONDO geïntegreerde audioprocessor – alles in één
De MED-EL Rondo geluidsprocessorAls uw voorkeur uitgaat naar een audioprocessor die u vrij van uw oor kunt dragen en gemakkelijk kunt bedekken met uw haar, dan is de RONDO de beste keuze. De unieke RONDO is een audioprocessor die de processor, batterijhouder en spoel in één compacte en handige unit onderbrengt. Geen kabels, geen knoppen, geen zorgen… gewoon opzetten en u kunt horen.

www.hetlevenlatenhoren.nl
www.medel.com


Bron: MED-EL. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.