Een natuurlijke geluidsbeleving

Adembenemende muziek, het tjilpen van een vogel, ritselende blaadjes, een pruttelende koffiemachine of de eerste hartslagen van een ongeboren kind; geluiden zijn een belevenis. Zij maken de ervaring compleet. Voor mensen met gehoorverlies is het genieten van geluiden niet vanzelfsprekend.

MED-EL wil het leven laten horen, want wij vinden het belangrijk dat iedereen beter kan horen en kan genieten van geluiden zoals ze bedoeld zijn.

SYNCHRONY 2: Cochleair implantaatsysteem

De langste elektrodendragers

Synchronie 2 implantaat Mi1250Een CI stimuleert de zenuwuiteinden die verdeeld zijn over de hele lengte van het slakkenhuis. Daarvoor wordt een elektrodendrager ingebracht. MED-EL heeft de langste elektrodendragers die beschikbaar zijn, waardoor het breedste frequentiebereik gestimuleerd wordt. U kunt het slakkenhuis hierbij vergelijken met een piano, met een lange elektrodendrager kan de gehele piano bespeeld worden. Hierdoor zijn niet alleen de hoge tonen maar ook de lage tonen goed hoorbaar, wat uniek is voor een CI. Dit zorgt ervoor dat het geluid zo natuurlijk mogelijk overkomt en niet blikkerig is.

Speciale codering

Logo van MED-EL TriformanceDe unieke codering van het CI zorgt voor een voller en rijker geluid met meer nuances. Het zijn juist deze nuances in het geluid die u de mogelijkheid bieden om subtiele verschillen tussen geluiden waar te nemen. Dit helpt u in moeilijke luistersituaties, zoals een gesprek in een rumoerige omgeving. Daarnaast kunt u hierdoor meer genieten van muziek. Deze technologie is uniek voor MED-EL.

 

Bescherming van een kostbaar bezit

Uw gehoor is een kostbaar bezit en daar moeten we voorzichtig mee omgaan, dat beseffen wij maar al te goed. Onze uitzonderlijk zachte, flexibele elektrodendragers zijn ontworpen om beschadiging van het slakkenhuis zoveel mogelijk te voorkomen tijdens de operatie. Door toepassing van zachte elektrodendragers wordt de kans van beschadiging van de kwetsbare zenuwstructuren in het slakkenhuis beperkt en blijft het restgehoor zoveel mogelijk behouden.

Ongeëvenaarde veiligheid bij MRI

easyMRIOok voor gezonde mensen is de kans dat u minimaal één keer in uw leven een MRI-onderzoek zult ondergaan heel groot. Hier dient u rekening mee te houden bij uw keuze voor een CI. De SYNCHRONY 2 van MED-EL biedt de mogelijkheid om veilig en pijnloos een MRI-onderzoek te ondergaan.

Dit is niet vanzelfsprekend aangezien de magnetische kracht van de MRI een grote invloed heeft op de magneet van het implantaat. Echter, het unieke ontwerp van de SYNCHRONY 2 zorgt ervoor dat de MRI niet trekt aan de magneet van het implantaat, zelfs niet bij een 3.0 Tesla MRI-onderzoek met hoge resolutie. De magneet hoeft daardoor niet chirurgisch verwijderd te worden, in tegenstelling tot sommige andere CI-implantaten. Hierdoor hoeft u geen operatie te ondergaan voor (en na!) een MRI-onderzoek en kunt u na het onderzoek direct weer horen. MED-EL heeft inmiddels meer dan 6 jaar ervaring met deze technologie in 3.0 Tesla MRI-onderzoek.

Audioprocessoren: Bij MED-EL heeft u de keuze tussen twee typen audioprocessor.

  1. SONNET 2 processor die achter het oor wordt gedragen
  2. RONDO 3 alles-in-een processor die los op het implantaat wordt gedragen en waardoor uw oor vrij blijft.

U mag zelf kiezen welke versie u het liefst gebruikt. Het mooie is dat u elke 5 jaar opnieuw mag kiezen dan altijd gemakkelijk kunt overstappen naar de andere versie.

SONNET 2: Sonnet 2 processor in zwartGemaakt voor u

Pas uw leven niet aan uw audioprocessor aan – kies de processor die bij u past! Wat uw levensstijl ook is, SONNET 2 is gemaakt voor u. Draag het zoals u het wilt. Verbind hem met de telefoon die u al heeft. En ervaar een geweldige geluidskwaliteit, wat u ook doet.

Moeiteloos luisteren

Met de meest moderne Adaptive Intelligence en onderdrukking van zowel constante als fluctuerende ruis, is de nieuwste audioprocessor, SONNET 2, ontworpen om optimaal te horen in elke omgeving.

Met de SONNET 2 hoeft u zich geen zorgen te maken over het aanpassen van instellingen of het veranderen van programma’s. Van vergaderingen tot familiefeesten, de audioprocessor richt zich op het juiste geluid op elk moment. De audioprocessor kan zich automatisch en actief aanpassen aan de omgeving en veranderende luistersituaties. Het bootst de natuurlijke werking van de oorschelp zo goed mogelijk na. De audioprocessor combineert een richtingsgevoelige microfoon, windruisonderdrukking en automatische volumeregeling om u een optimale geluidsbeleving te bieden.

Voor elke stijl

Er zijn meer dan 190.000 manieren om uw SONNET 2 te dragen. Van kleurrijke microfooncovers tot hippe Design Covers, SONNET 2 kan worden aangepast aan elke stijl.


Eenvoudige streaming

AudioLink verbindt de SONNET 2 met telefoons, tablets, TV’s en nog veel meer. Het kan eenvoudig worden verbonden met elk apparaat met Bluetooth of een koptelefoon aansluiting. Zie hieronder voor meer informatie over de AudioStream en AudioLink.

De sonnet gekoppeld aan een smartphoneAudioStream

Direct muziek en telefoongesprekken streamen naar je audioprocessor uit de SONNET serie is eenvoudig met AudioStream! Schuif gewoon de AudioStream huls over je SONNET of SONNET 2 en geniet van directe draadloze streaming vanaf je smartphone of tablet. Simpelweg schuiven, dan streamen!

Met verbeterde kinderveiligheid is AudioStream handig en gemakkelijk te gebruiken voor iedereen. AudioStream biedt zelfs directe draadloze streaming aan alle SONNET- en SONNET 2 gebruikers vanaf 2014 - verder terug dan enige andere cochleaire implantaatfabrikant ter wereld. Met AudioStream krijg je:

  • Streaming via Bluetooth® Low Energy
  • Hoge kwaliteit stereo geluid
  • Eenvoudig te gebruiken en tweezijdige ondersteuning

Blijf verbonden

De AudioKey 2 app voor iPhone en Android kan luisterinstellingen regelen en helpt u de SONNET 2 te lokaliseren. De exclusieve functie Guardian Role is ook geweldig voor kinderen met meerdere verzorgers.

MED-EL oorhaken met batterijhouder en accuVertrouw op lang hoorplezier

Dagenlang, niet urenlang. Met één setje batterijen zorgt de SONNET 2 ervoor dat u tot 4 dagen lang onafgebroken kunt horen. Of geniet van zorgeloos horen met de SONNET 2 accu’s.

 

De SONNET 2 is spatwaterbestendigSpatwaterbestendig

Uw SONNET 2 is altijd beschermd tegen regen, transpiratie of ander vocht. Het maakt niet uit of de zon schijnt of dat het regent, de SONNET 2 zorgt voor het beste hoorresultaat, waar u ook bent. Ook kunt u zwemmen met de audioprocessor als u gebruik maakt van de volledig waterbestendige WaterWear (een waterbestendig hoesje).

De MED-EL Rondo3RONDO 3: Onwaarschijnlijk simpel en effectief

Met een strak, alles-in-een ontwerp en fantastische gehoortechnologie, biedt RONDO 3 mensen met een cochleair implantaat het beste gehoor in iedere luistersituatie. Lees hieronder waarom iedereen enthousiast is over de RONDO 3.

 

 

Superieur gehoor in iedere luisteromgeving

Onwaarschijnlijk simpel en effectief: met RONDO 3 hoort u op uw best, waar u ook bent en zonder iets aan de instellingen hoeven te veranderen. Dankzij Automatic Sound Management 3.0 en Adaptieve Intelligentie-technologie past de audioprocessor zich aan uw omgeving aan, zodat u niet hoeft na te denken bij de instellingen.

Met de verbeterde ruisonderdrukking van de RONDO 3 heeft u ook geen last meer van storende achtergrondgeluiden als bijvoorbeeld gekletter van de afwas, een brommende airconditioning of harde wind. Het apparaat vermindert achtergrondgeluiden automatisch. Daarbij zorgen twee microfoons voor microfoondirectionaliteit en het beter verstaan van spraak in een lawaaierige omgeving.

Streamen en aanpassen van de instellingen was nog nooit zo simpel!

RONDO 3 komt inclusief nieuwe connectiviteitsopties: gebruik nu AudioLink, ons populaire universele connectiviteitsapparaat, in combinatie met onze splinternieuwe, enkelvoudige audioprocessor. Met AudioLink streamt u draadloos audio van hoge kwaliteit naar uw smartphone, tablet of andere bronnen naar RONDO 3. Ook kan het gebruikt worden als externe microfoon in uitdagende luistersituaties, zoals vergaderingen en klaslokalen. Daarnaast kan u met AudioLink handsfree bellen.

Een gewone afstandsbediening of uw instellingen aanpassen met een simpele aanraking? Met RONDO 3 heeft u de keuze. Kies tussen de FineTuner Echo afstandsbediening of de AudioKey 2 op uw telefoon. De AudioKey 2 app biedt meer dan alleen het aanpassen van uw instellingen. U kunt ook uw batterijstatus of gehoorstatistieken bekijken – zowel die van jou als die van uw kind. En mocht u de RONDO 3 kwijtraken, dan helpt de app om hem weer te vinden.

‘s Nachts opladen – overdag horen

De draadloze oplader voor de RONDOLicht, dun en buiten het oor gedragen: RONDO 3 is ontzettend comfortabel en gebruiksvriendelijk voor gebruikers van cochleaire implantaten. Met de herlaadbare batterij van de RONDO 3 hoeft u niet meer steeds van batterij te wisselen. Dat is niet alleen milieuvriendelijker en goedkoper, maar zorgt er ook voor dat u de hele dag kunt horen. Plaats voor het slapen gaan de audio processor in het draadloos oplaadstation met inductie en u kunt er de volgende ochtend de hele dag tegenaan.

Ben u vergeten de RONDO 3 ‘s nachts op te laden? Geen probleem! U kunt de RONDO 3 ook opladen met een draagbare oplader terwijl u hem draagt. Wilt u weten hoever hij al opgeladen is, kijk dan op uw telefoon met de AudioKey 2 app of door op de audio processor te drukken.

WaterWear hoes voor de RONDO 3Zwemmen met de RONDO 3

Regen, zweet, stof of een spatje water – RONDO 3 is waterbestending en kan het allemaal aan. Met de IP68 beschermingsgraad bent u op alles voorbereid en heeft u geen zorgen.

Gaat u graag zwemmen of in bad, dan houden de herbruikbare en waterbestendige WaterWear hoezen uw audio processor veilig en droog. Of het nu zoetwater, zoutwater of chloorwater is, duik erin en blijf genieten van uw gehoor.

Draag de rondo op jouw manier met designhoezenDraag het op jouw manier met design hoezen

Ga voor een onopvallende of juist opvallende look met onze populaire design hoezen, nu ook verkrijgbaar voor RONDO 3. Of u nu liever gaat voor een discrete hoes die past bij uw haarkleur of een kleurrijk ontwerp waarmee uw audioprocessor lekker in het oog springt – met meer dan 30 hoes designs hebben we voor ieder wat wils.

Vier manieren om uw nieuwe AudioLink te gebruiken:

De AudioLink is het nieuwste hoorhulpmiddel van MED-EL dat speciaal ontwikkeld is voor de SONNET en de allernieuwste audioprocessor SONNET 2. Het helpt u bij het telefoneren, naar muziek luisteren, televisiekijken en als microfoon op afstand bij voorbeeld vergaderingen, school of tijdens het eten. Eén klein hoorhulpmiddel, vier verschillende manieren om het toe te passen.

De sonnet gekoppeld aan een smartphone1 Telefoneren

Telefoneren kan heel lastig zijn bij ernstig gehoorverlies. Het is moeilijk om het telefoongesprek goed te kunnen verstaan vooral bij veel achtergrondgeluid. Daarvoor hebben we de AudioLink ontwikkeld. U kunt uw AudioLink draadloos verbinden met uw smartphone zonder last te hebben van achtergrondgeluid, terwijl u uw telefoon in uw zak houdt. Met de AudioLink heeft u de zekerheid om lang te kunnen telefoneren. En AudioLink werkt met elke telefoon met een Bluetooth verbinding, inclusief een IPhone en Android.

2 Luisteren naar muziek

Luisteren naar muziek met de MED-EL AudioLinkWeer in staat te zijn om naar muziek te luisteren is een van mooiste ervaringen voor een CI-drager. En met de AudioLink lukt dat beter.

Er zijn twee manieren om verbinding te maken met uw muziek. Allereerst kunt u een audiokabel plaatsen tussen de AudioLink en uw muziekapparaat om vervolgens de muziek draadloos te streamen met uw audioprocessor. Dit geeft u niet alleen een goede geluidskwaliteit maar het is mogelijk met alle apparatuur, zowel met de nieuwste elektronica als met uw oude platenspeler.

Maar als u volledig draadloos muziek wilt luisteren, kunt u gebruik maken van onze Audio2Ear app voor iOS en voor Android. Met deze app streamt muziek rechtstreeks vanaf uw telefoon of tablet naar de AudioLink, die het weer rechtstreeks naar uw audioprocessor stuurt. Download de Audio2Ear app in je App Store of in je Google Play Store.

Televisie kijken met de AudioLink in het docking station3 Televisie kijken

Televisiekijken terwijl de kinderen aan het spelen zijn valt niet mee. Met het docking station van de AudioLink kunt u het geluid van de televisie rechtstreeks naar uw audioprocessor sturen. Verbind het docking station aan uw televisie en u mist geen moment van uw favoriete programma!

4 Microfoon op afstand

En last but not least: AudioLinks microfoon op afstand. In plaats van rechtstreeks streamen vanaf een apparaat kan de Audiolink ook streamen met behulp van de speciale ingebouwde microfoon. Dit geeft vele voordelen. U kunt de AudioLink midden op tafel leggen tijdens het eten en iedereen goed horen. Ook voor kinderen is het ideaal. De leraar van uw kind kan de AudioLink dragen met behulp van de speciale clip, zodat uw kind iedereen in de klas kan horen. Het is ook heel handig bij vergaderingen, in een restaurant of in de auto. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De AudioLink als microfoon op afstand

Kom in contact

Wilt u meer weten over onze MED-EL-producten? Kijk op onze Nederlandstalige website of neem contact op met ons Nederlandse serviceteam via ons emailadres cc-utrecht@medel.com of ons telefoonnummer 085-76 00 167. Ook kunt u ons op social media volgen via Facebook of Instagram.

 


Bron: MED-EL. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.