Advanced Bionics

Naída CI Q Series
De Naída CI Q Series (Naída CI) spraakprocessoren van Advanced Bionics zijn de nieuwste, meest geavanceerde achter-het-oor spraakprocessoren van AB. Ze zijn voorzien van een chique, lichtgewicht ontwerp; exclusieve AB en Phonak innovaties, met inbegrip van Binaural VoiceStream Technology™, ClearVoice™ (past geluid aan de luistersituatie aan) en is compatibel met hoortechnologieën, zoals HiRes Fidelity 120™ (geluidsverwerking). De Naída CI Q70 en Q90 zijn beschikbaar in 9 verschillende kleuren en hebben verschillende batterij-opties, zowel oplaadbaar als wegwerp.

Het cochleair implantaatsysteem met de Naída CI Q series spraakprocessoren combineert nieuwe functies die nog niet eerder beschikbaar waren en die een unieke oplossing geeft voor het beste gehoor waar u ook bent.

360° horen
AB en Phonak hechten veel waarde aan 360° horen. Wanneer een slechthorend persoon van plan is een cochleair implantaat in één oor te gaan gebruiken en een beetje restgehoor in het andere oor heeft, zijn er veel redenen om alsnog door te gaan met het gebruiken van een hoortoestel in het andere (niet-geïmplanteerde) oor. Het hoortoestel biedt luidheid en diepte aan het geluid, terwijl het cochleair implantaat meer helderheid biedt. Wanneer de apparaten samenwerken, bieden ze het rijke geluid dat men graag wil en het spraakverstaan dat nodig heeft.

Bimodale hooroplossing
De Naída CI Q Series spraakprocessoren bieden de mogelijkheid tot het gebruik van de Naída bimodale oplossing met het Phonak Naída Link hoortoestel indien CI-dragers restgehoor hebben in het niet-geïmplanteerde oor. De Phonak Naída Link is het eerste en enige hoortoestel dat specifiek is ontworpen om geluid op dezelfde manier te verwerken als een cochleair implantaat. Dit biedt unieke voordelen die het makkelijker maken om met een combinatie van beide te horen.
De Naída CI- en Naída Link-toestellen kunnen geluidssignalen met elkaar uitwisselen. Dit betekent dat wanneer één oor een duidelijk luistervoordeel heeft, het betere geluid direct naar het andere apparaat wordt verstuurd; hierdoor hoort de CI-drager het heldere geluid in beide oren.

CROS-oplossing
Wanneer een cochleair implantaat in slechts één oor gebruikt wordt, maar geen restgehoor in het andere oor aanwezig is, kan een Naída Link CROS gebruikt worden om geluiden van die zijde naar de Naída CI te verzenden, zodat CI-dragers op uw best kunnen horen in stilte en lawaai zonder dat van plaats te hoeven wisselen.
De CI-drager profiteert niet alleen van het horen van geluiden aan beide kanten, maar de Naída CI en Naída Link CROS-microfoons passen zich tegelijkertijd en automatisch aan verschillende geluidsomgevingen aan, zodat men beter kan horen in stilte en rumoer.
Horen met één oor maakt het nog lastiger om te horen in rumoerige omgevingen. Met de Naída Link CROS-oplossing kan een CI-drager echter profiteren van twee microfoons op elk oor, zodat men zich op de persoon voor hen kan richten en niet op de ongewenste geluiden om hen heen.

Accessoires

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor de Naída CI Q Series: oorhaken in twee verschillende maten, T-Mics in 3 verschillende maten, een clip om de processor op de kleren te bevestigen (bij kleine kinderen), een acculader en de Listening Check (om te controleren of de microfoons goed werken).

Doordat de Naída CI ook de mogelijkheid heeft om de microfoon in de zendspoel te activeren, is het mogelijk om de Naída CI van het oor af te dragen, terwijl de microfoon op de juiste positie zit. Hierdoor heeft u geen last van kledinggeruis.

Draadloze connectiviteit
Met behulp van Naída CI-accessoires kunnen de Naída CI spraakprocessoren kunnen daarnaast draadloos verbonden worden met mobiele telefoons, computers, mediaspelers, televisies, Bluetooth-apparatuur en talloze andere apparaten.

T-Mic
De T-Mic microfoon neem het geluid op, op een plaats waar het geluid bij normaal gehoor ook binnenkomt, namelijk de oorschelp. Hierdoor wordt dus gebruik gemaakt van alle natuurlijke voordelen die de oorschelp biedt, namelijk lokalisatie, bescherming tegen windruis, etc.

Waterdichte AquaCase™-houder
De AquaCase is een systeem voor Naída CI dat de processor beschermt tegen water, stof, transpiratie en modder. Hierdoor kunt u zelfs blijven horen tijdens het hardlopen, mountainbiken, snorkelen en in de zandbak/modder spelen.

 

 

Neptune™, de eerste geluidsprocessor waarmee je kunt zwemmen
De Neptune van Advanced Bionics zorgt ervoor dat de geluidsprocessor ook gedragen kan worden tijdens het zwemmen in het zwembad, de zee, de oceaan, een meer, een rivier, tijdens het spelen in zand, tijdens het sporten én zelfs in bad. De processor is namelijk volledig stofdicht (klasse 6 = stofdicht) en vochtbestendig (klasse 8 = beschermt tegen volledige en langdurige onderdompeling in water). De Neptune is het eerste freestyle-ontwerp van Advanced Bionics. Hierdoor kunnen CI-dragers zelf kiezen hoe zij het toestel willen dragen (als oorhanger, als clip op kleding of als clip in het haar). Met de Neptune kunnen de CI-dragers spraak in omgevingslawaai duidelijk verstaan door de ClearVoice technologie en genieten van de muziek met de met HiRes Fidelity 120. Dankzij de AutoSound™ past de processor zich automatisch aan de omgeving aan, zonder dat je zelf het volume moet aanpassen. De Neptune is beschikbaar in 10 verschillende kleuren.

Accessoires bij de Nepune
De Neptune Connect voorziet regelknoppen voor de Neptune om volume, programma’s en de gevoeligheid van de microfoon aan te passen. Met de Phonak RogerX-ontvanger is de Neptune spraakprocessor te verbinden met draadloze Roger-apparatuur (solo-apparatuur, zoals de Roger Pen) voor beter spraakverstaan in rumoer en over afstand.

Daarnaast is er een auxillary input voor bijvoorbeeld MP3 spelers. Voor gebruik in water of bij sporten wordt de Neptune Connect vervangen door een kleurenkapje. Ook de zendspoel met microfoon wordt dan vervangen door een waterdichte zendspoel met microfoon (de Aquamic).

De Neptune maakt gebruikt van één AAA-batterij (eventueel oplaadbaar).

De HiRes implantaattechnologie van Advanced Bionics
Het inwendige deel van het implantaat  (HiResolution Bionic Ear System) is het belangrijkste onderdeel van een CI-systeem omdat dit onderdeel bepaalt in welke mate het implantaat het geluid in al zijn details naar de gehoorzenuw kan overbrengen. Advanced Bionics legt daarbij vooral de nadruk op de snelheid en precisie van stimuleren. Het inwendige deel kan tot 83.000 pulsen per seconde verwerken en kan op 120 plaatsen stimuleren. Hierdoor kunnen spraakklanken en vooral muziek nog beter verwerkt worden. Daarnaast voorziet Advanced Bionics een volledig ‘upgradebaar’ implantaat, wat betekent dat mensen die nu geïmplanteerd worden ook zullen kunnen genieten van de nieuwste technologie zonder dat zij hiervoor opnieuw dienen te worden geïmplanteerd.

Er zijn twee types implantaten verkrijgbaar van Advanced Bionics: HiRes Ultra en HiRes 90K™ Advantage. Voor elk type implantaat zijn er verschillende opties voor de elektrode, afhankelijk van de anatomische verschillen en de voorkeur van uw chirurg.

Met twee unieke opties in het assortiment HiFocus-elektroden (HiFocus™ SlimJ en HiFocus™ Mid-Scala om uit te kiezen, kunnen chirurgen het meest geschikte type elektrode kiezen dat het beste bij de behoeften van individuele gebruikers past en zo het best mogelijke gehoor biedt.

De HiFocus SlimJ-elektrode heeft een dun, recht design. Hij biedt dekking voor een volledig spectrum en heeft als doel om de gevoelige structuren te sparen tijdens het plaatsen.

De HiFocus Mid-Scala Elektrode (beschikbaar op het HiRes Ultra en het HiRes 90K Advantage implantaat) wordt in het midden van de scala tympany (holte in het slakkenhuis) geplaatst. Hierdoor wordt de druk op het cochleaire weefsel zo klein mogelijk. Deze elektrode is dunner en gebruiksvriendelijk voor de chirurg.


Bron: Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.