Advanced Bionics

In mei 2013 is de Naída CI Q70 gelanceerd. Deze opvolger van de Harmony processor is 40% kleiner dan zijn voorganger. De processor van de Naída CI Q70 is spatwaterdicht en is met behulp van de AquaCaseTM volledig waterdicht te maken.

Naidaq 70 a

De Naída CI Q70 is in verschillende kleuren te verkrijgen en heeft vier batterij-opties; 3 oplaadbare en 1 wegwerp optie. De Naída CI is compatibel met CII/90K/Advantage implantaten en hoortechnologieën zoals HiRes Fidelity 120™ (geluidsverwerking), ClearVoice™ (past geluid aan de luistersituatie aan) en AutoSound™ (past volume terwijl u luistert voortdurend automatisch aan).

Advanced Bionics geeft daarnaast aan dat draadloze connectiviteit met de accessoires van Naída CI Q70 mogelijk is. Dit betekent dat u met behulp van Naída CI-accessoires een directe verbinding met mobiele telefoons, computers, mediaspelers, televisies, Bluetooth-apparatuur en talloze andere apparaten tot stand kunt brengen. Met behulp van de Phonak technologie, zijn er bilaterale en bimodale toepassingen beschikbaar voor de Naída CI.

Com pilot phoneclip tvlink

Daarnaast heeft Advanced Bionics een verbeterde design van T-Mic™2. De T-mic microfoon neemt het geluid op, op een plaats waar het geluid bij een normaal gehoor ook binnenkomt, namelijk de oorschelp. Hierdoor maakt u dus gebruik van alle natuurlijke voordelen die de oorschelp biedt, namelijk lokalisatie, bescherming tegen windruis, etc.

Advanced Bionics heeft een app ontwikkeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Naída CI Q70. In deze app staan tips, filmpjes en uitleg over de kenmerken van de Naida CI Q70. Deze app is gratis en geschikt voor zowel iPad, iPhone en Android apparaten. Op dit moment is de app alleen nog beschikbaar in het Engels, maar de Nederlandse versie komt eraan.

Alle apps van AB zijn te downloaden via www.AdvancedBionics.com/ABapps.

De filmpjes met tips en uitleg zijn ook op Youtube te bekijken (met Nederlandse ondertiteling): http://www.youtube.com/playlist?list=PLo1a43uJmTy0AmzVPTKGlM5-IZY3-TVj9

Accessoires bij de Naída CI Q70

Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor de Naída CI Q70: oorhaken in 2 verschillende maten, T-mics in 3 verschillende maten, een clip om de processor op je kleren te bevestigen (bij baby's), een acculader en de Listening Check (deze gebruikt u om te controleren of de microfoons goed werken).
Aquacase
Doordat de Naida CI ook de mogelijkheid heeft om de microfoon op de zendspoel te activeren, is het mogelijk om de Naida CI van het oor af te dragen, terwijl de microfoon op de juiste positie zit. Hierdoor heeft u geen last van kledinggeruis.

De AquaCase™ is een systeem voor Naída CI Q70 gebruikers, dat de processor beschermt tegen water, stof, transpiratie en modder. Hierdoor kunt u zelfs tijdens hardlopen, mountainbiken, snorkelen en in de zandbak/modder spelen blijven horen. De AquaCase is ook bestand tegen statische elektriciteit.

Neptune™, de eerste geluidsprocessor waarmee je kan zwemmen

De Neptune™ van Advanced Bionics zorgt ervoor dat je de geluidsprocessor ook kan dragen tijdens het zwemmen in het zwembad, de zee, de oceaan, een meer, een rivier, tijdens het spelen in zand, tijdens het sporten én zelfs in bad. Hij is namelijk volledig stofdicht (klasse 6 = stofdicht) en vochtbestendig (klasse 8 = beschermt tegen volledige en langdurige onderdompeling in water). De Neptune is het eerste freestyle-ontwerp van Advanced Bionics. Hierdoor kunnen CI-dragers zelf kiezen hoe zij het toestel willen dragen (als oorhanger, als clip op kleding of als clip in het haar). Met de Neptune kunnen de CI-dragers spraak in omgevingslawaai duidelijk verstaan door de ClearVoice technologie en genieten van de muziek met de met HiRes Fidelity 120. Dankzij de AutoSound™ past de processor zich automatisch aan de omgeving aan, zonder dat je zelf het volume moet aanpassen.

Accessoires bij de Nepune

De Neptune Connect voorziet regelknoppen voor de Neptune om volume, programma’s en de gevoeligheid van de microfoon aan te passen. Via de Europese poortaansluiting kan men gebruik maken van FM. Dit kan wanneer men een MLxi ontvanger op de Connect plaatst.Neptune

Daarnaast is er een auxillary input voor bijvoorbeeld MP3 spelers. Voor gebruik in water of bij sporten wordt de Neptune Connect vervangen door een kleurenkapje. Ook de zendspoel met microfoon wordt dan vervangen door een waterdichte zendspoel met micorfoon (de Aquamic).

De Neptune maakt gebruikt van één AAA-batterij (eventueel oplaadbaar).

HiRes 90K™ Advantage implantaat met HiFocus™ Mid-Scala Elektrode

Het inwendige deel van het implantaat  (HiResolution Bionic Ear System) is het belangrijkste onderdeel van een CI-systeem omdat dit onderdeel bepaalt in welke mate het implantaat het geluid in al zijn details naar de gehoorzenuw kan overbrengen. Advanced Bionics legt daarbij vooral de nadruk op de snelheid en precisie van stimuleren. Het inwendige deel kan tot 83.000 pulsen per seconde verwerken en kan op 120 plaatsen stimuleren. Hierdoor kunnen spraakklanken en vooral muziek nog beter verwerkt worden. Daarnaast voorziet Advanced Bionics een volledig ‘upgradebaar’ implantaat, wat betekent dat mensen die nu geïmplanteerd worden ook zullen kunnen genieten van de nieuwste technologie zonder dat zij hiervoor opnieuw dienen te worden geïmplanteerd.

Advanced Bionics heeft een nieuwe elektrode ontworpen: de HiRes 90K™ Advantage implantaat met HiFocus™ Mid-Scala Elektrode. Deze nieuwe electrode wordt in het midden van de scala tympany (holte in het slakkenhuis) geplaatst. Hierdoor wordt de druk op het cochleaire weefsel zo klein mogelijk. Deze elektrode is dunner en gebruiksvriendelijk voor de chirurg.