Cochlear

Portfolio Cochlear™ Nucleus®-geluidsprocessors

Foto van de Nucleus 7 geluidsprocessorCochlear™ Nucleus® 7 is de nieuwste behind-the-ear of achter-het-oor-gedragen geluidsprocessor van Cochlear. De Nucleus 7-geluidsprocessor is de enige geluidsprocessor voor cochleaire implantaten ter wereld die u direct van uw smartphone kunt regelen. Dit is de kleinste en lichtste achter-het-oor-gedragen hooroplossing en combineert comfort en draagbaarheid met klinisch bewezen hoorprestaties. De Nucleus 7-processor is 25% kleiner en 24% lichter dan zijn voorganger Nucleus 6 en zijn batterij gaat 50% langer mee.

 

Naast de Nucleus 7-geluidsprocessor biedt Cochlear ook een ‘off-the-ear” of van-het-oor-gedragen geluidsprocessor: Nucleus Kanso®. Kanso® heeft een robuust, alles-in-een design, zonder storende snoeren en niets achter het oor. Het enige wat u moet doen is de aan/uit-knop indrukken, Kanso op het hoofd plaatsen en de rest overlaten aan de hoortechnologie.

 

 

Bewezen geoptimaliseerde hoorprestaties
De Nucleus 7- en Kanso-geluidsprocessors beschikken over een geavanceerd geluidsverwerkingssysteem, SmartSound® iQ met SCAN-technologie: de geluidsprocessor past zich automatisch aan de luisteromgeving aan. Het systeem herkent verschillende luistersituaties en activeert automatisch specifieke technologieën, zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen. Het systeem herkent de volgende luistersituaties: spraak in lawaai, spraak, stilte, lawaai, muziek en wind. Het blijft mogelijk om specifieke luisterprogramma’s in te stellen en er kan moeiteloos geschakeld worden tussen deze programma’s en de automatische instelling.

Voor de Nucleus 7-geluidsprocessor bestaat bovendien een exclusieve regelfunctie: in bijzonder uitdagende luisteromgevingen kan ForwardFocus worden geactiveerd om het lawaai achter de CI-gebruiker verder te verminderen, waardoor het eenvoudiger wordt om gesprekken te voeren in lawaai.

de drie batterijopties voor de N7Een uitgebreid assortiment kleuren en draagopties
De Nucleus 7-geluidsprocessor is ontworpen voor een actieve levensstijl en voor extra veiligheid.
Er is een breed assortiment draag- en bevestigingsopties die passen bij de leeftijd, het activiteitenniveau en de levensstijl van de CI-gebruiker.
De Nucleus 7-geluidsprocessor heeft 3 batterijopties: compact oplaadbaar, standaard oplaadbaar en een standaardmodule met wegwerpbatterijen.

 

De Hugfit™ is een optie voor jonge kinderen en mensen met kleine oren, terwijl de Snugfit en
oorstukadapter betere bevestigingsmogelijkheden voor grotere oren bieden. Er zijn ook opties voor verliespreventie, zoals het veiligheidssnoertje, waarbij de processor aan de kleding wordt bevestigd voor extra gemoedsrust. Voor degenen die er nog niet klaar voor zijn om de Nucleus 7-geluidsprocessor de hele dag achter het oor te dragen, zijn de Koala-clip en hoofdgedragen adapter van Cochlear alternatieve opties.

afbeelding van N7 met hugfitN7 met hoofgedragen adapterN7 met Koala Clip

 

afbeelding van de N7 HybridDe Nucleus 7-geluidsprocessor is klaar voor HybridTM-toepassing, wat betekent dat u de voordelen van uw natuurlijke gehoor kunnen combineren met een cochleair implantaat om zelfs nog beter te horen in moeilijke situaties.

De Nucleus Kanso-geluidsprocessor is verkrijgbaar in 8 kleuren die bij de huid-en of haarkleur passen. Voor extra veiligheid en gemoedsrust is ook een hoofdband verkrijgbaar die de geluidsprocessor comfortabel op zijn plaats houdt.

Zowel Nucleus 7 als Nucleus Kanso zijn spatwaterdicht en behoren tot de hoogste waterdichtheidsklasse die er bestaat voor achter-het-oor- en van-het-oor-gedragen geluidsprocessors. En met het gebruiksvriendelijke Aqua+-accessoire wordt de geluidsprocessor waterdicht.

afbeelding aqua+afbeelding aqua+ voor de Kanso

 

Nucleus 7 is de eerste en enige Made for iPhone®-geluidsprocessor voor cochleaire implantaten ter wereld. (op dit moment, 16 juli 2018: red)

Dankzij de Made for iPhone-compatibiliteit kunt u communiceren met de mensen van wie u houdt door telefoongesprekken, video, muziek en entertainment rechtstreeks naar uw Nucleus 7-geluidsprocessor te streamen.
Cochlear en ReSound, twee wereldleiders op het vlak van slimme hooroplossingen, hebben de handen in elkaar geslagen om een slimme bimodale hooroplossing te ontwikkelen. Als u een Nucleus 7-geluidsprocessor en een compatibel ReSound-hoorapparaat hebt, kunt u voor het eerst geluid direct naar beide oren tegelijkertijd streamen met een compatibel Apple-apparaat*, zonder een extra accessoire. Een lijst met compatibele hoortoestellen is online beschikbaar: www.cochlear.com/nucleus/compatibility

Heeft u een Android™-toestel? Dan kunt u geluid rechtstreeks naar uw Nucleus 7-geluidsprocessor (en uw compatibel ReSound-hoortoestel) streamen met behulp van de Cochear Wireless Phone clip (telefoonclip).

De Nucleus Smart App
De Nucleus Smart App is ontworpen voor de Nucleus 7-geluidsprocessor en compatibele Apple- of Android™-toestellen, zodat u uw instellingen kunt aanpassen in een hele reeks verschillende omgevingen waardoor u altijd optimaal kunt horen.
U kunt ook de status van uw apparatuur en de batterijduur controleren en voor extra gemoedsrust kunt u een zoekgeraakte geluidsprocessor lokaliseren zonder een extra afstandsbediening.

True Wireless™-accessoires in uitdagende luisteromgevingen (beeld).

wireless apparaten

De Cochlear Wireless Mini Microphone (mini-microfoon) 2 en 2+ elimineren de afstand tussen de spreker en de CI-gebruiker door de spraak direct naar de geluidsprocessors van de gebruiker te streamen. Doordat de effecten van achtergrondlawaai verminderd worden, gaan de hoorprestaties er enorm op vooruit. Mini-microfoons maken het eenvoudiger om spraak op afstand te verstaan en ook in lawaaierige, veeleisende situaties zoals tijdens werkbesprekingen, in de klas, in overvolle restaurants of in de auto.

De Cochlear Wireless Phone Clip is een telefoonclip die kan worden bevestigd op de kleding. Met de telefoonclip kunt u gesprekken direct van de mobiele telefoon of van een Bluetooth-compatibel apparaat naar de geluidsprocessor streamen, bijvoorbeeld handenvrij bellen met een mobiele telefoon, luisteren naar de instructies van een navigatiesysteem of muziek streamen vanaf een Bluetooth-apparaat.

De Cochlear Wireless TV Streamer stuurt een stereogeluid van de televisie, muziekinstallatie, computer of andere audiotoestellen rechtstreeks naar de geluidsprocessor.

Implantaatelektroden
Elektroken portfolioCochlear beschikt over een portfolio aan implantaatelektroden. Elk oor is anders. Cochlear biedt met twee beschikbare implantaatseries met meerdere elektroden opties waaruit de arts zelf kan kiezen wat het beste aansluit bij de patiënt.
De Profile-implantaatserie is het dunste cochleaire implantaat ter wereld en het werd speciaal ontwikkeld voor precieze plaatsing en optimale resultaten.
De CI24RE-implantaatserie is het meest geïmplanteerde cochleaire implantaat ter wereld.
MRI-onderzoek speelt een steeds belangrijkere rol in de medische diagnostiek. Cochlear Nucleus-implantaten bieden de mogelijkheid voor MRI-onderzoek met of zonder geplaatste magneet en zijn compatibel met MRI van 3.0T als de magneet verwijderd is.
Voor meer informatie, ga naar www.cochlear.nl

 

Bron: Cochlear. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.