Boek 'Slechthorendheid: een onzichtbare handicapDe Leesplank. Aflevering 2

In de tweede aflevering van deze nieuwe rubriek het boek ‘Slechthorendheid : een onzichtbare handicap’ van Jacqueline Hulsegge.

Het boekje is in 2014 uitgegeven in eigen beheer. De opbrengst van de verkoop gaat naar een dovenschool in Gambia, de St John’s School of the Deaf. Jacqueline is daar twee maal op bezoek geweest en heeft daar schoolmateriaal naar toe gebracht. Zij voelt zich verbonden met het lot van de kinderen daar, omdat zij zelf ook naar een dovenschool is geweest. Ze werd geboren in 1947 en al op driejarige leeftijd ging zij naar “De Guyot”. Eerst intern en later in een pleeggezin. Mee naar de kerk, tweemaal op een zondag, wat ze erg vond want ze verstond er niets van. Ze vertelt over haar leven, de impact van haar slechthorendheid en over haar CI-operatie. De tekst wordt afgewisseld met enkele gedichten van haar hand. Van haar vriendin Willie, die vaak meeging naar het ziekenhuis tijdens de CI-revalidatie, is ook een stukje opgenomen. Aan het eind van het boekje staat een informatief hoofdstukje over Guyot (1753-1828), de school die naar hem genoemd werd en het ontstaan van Kentalis.

Jacqueline Hulsegge, Slechthorendheid : een onzichtbare handicap. Uitgave in eigen beheer. isbn 9789462545106. Contact: j.hulsegge1@kpnplanet.nl.