De Leesplank. Aflevering 3

Afbeelding Horen is een genotIn deze derde aflevering van De Leesplank bespreken we ‘Horen is een genot! Leven met een cochleair implantaat’, geschreven door OPCI-vrijwilligster Lydia Hagoort. Het boekje is uitgegeven door Studio Yellow in Amsterdam in 2016. OPCI schreef ook al eerder een recensie (klik)

Lydia Hagoort miste ongeveer 6 jaar geleden, op haar zoektocht over cochleaire implantatie, een boek met ervaringen en informatie hierover. Na haar implantatie ging ze de uitdaging aan en schreef er zelf één!

‘Horen is een genot’ is een hoofdstuk uit het boek van Lydia Hagoort met dezelfde titel. Ze vraagt zich af: zou ik zoveel plezier hebben in horen als ik niet de stilte ervaren had? Ze weet het niet, wel dat ze enorm geniet van bijvoorbeeld: de stappen van haar voeten, het kabbelende water, de merel in haar tuin, het geluid van de regen en na het weerlicht ook de donder kunnen horen.

Ze neemt haar lezers mee (veel is herkenbaar) in het traject voor een cochleair implantaat. Omdat voor iedereen de CI-ervaringen anders zijn, heeft Lydia nog een vijftal andere CI-gebruikers geïnterviewd, namelijk Marcelle, Vera, Agaath, Frank en Paul.

Lydia Hagoort, ‘Horen is een genot! Leven met een cochleair implantaat’. Uitgave Studio Yellow. isbn 9789082451900. Bestellen via lydiahagoort@gmail.com