Oproep deelname focusgroep over cochleair implantaten met kunstmatige intelligentie vanuit het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)

Heeft u al langer dan 6 maanden een cochleair implantaat? En heeft u de revalidatie helemaal afgerond? Wij zijn benieuwd naar uw mening, ervaringen en verwachtingen! Als het u leuk en interessant lijkt om met ons te praten over een nieuwe technologie om CI’s verder te verbeteren, lees dan verder!

Momenteel is er binnen het ‘INTENSE project’ een nieuwe software in ontwikkeling die de luisterervaring van CI-gebruikers in complexe situaties probeert te verbeteren. Denkt u bijvoorbeeld aan een drukke omgeving zoals een restaurant, of op uw werk. Deze nieuwe software maakt gebruik van zogeheten “kunstmatige intelligentie” om achtergrondgeluiden en gewenste geluiden beter te onderscheiden.
Door middel van focusgroep (een soort groepsgesprek) willen wij onderzoeken wat perspectieven zijn van CI-gebruikers op deze nieuwe technologie en op de eerste proeven in mensen. Voorkennis hierover is niet nodig voor deelname en voor ons zijn alle perspectieven interessant. Dit gesprek zal ongeveer 1,5uur duren en zal online plaatsvinden.

Bent u geïnteresseerd in deelname en/of wilt u meer informatie over deze focusgroep? Neem dan contact op met onderzoeker Odile van Stuijvenberg, MA, MSc. (o.c.vanstuijvenberg-2@umcutrecht.nl)

Meer informatie over het INTENSE project vindt u op https://intenseproject.eu/.