OPCI-huiskamerbijeenkomsten t/m december 2021

Henk met schrijftolk Davy naast banner van OPCIIn augustus 2020 hadden we onze laatste huiskamerbijeenkomst op locatie. Een jaar lang moesten we volstaan met online huiskamerbijeenkomsten.

Terugkijkend is de conclusie dat het heel mooie avonden waren. Ondanks de beperking dat we elkaar alleen via het beeldscherm konden zien en horen, hadden we bijzondere gesprekken en prachtige presentaties van professionals. Toegankelijk gemaakt door onze schrijftolken. Echter, het gemis van elkaar live ontmoeten bleef.

We zijn dan ook heel blij dat we vanaf oktober elkaar ook weer persoonlijk kunnen ontmoeten in de huiskamer van onze gastadressen.

Afscheid nemen van de online huiskamerbijeenkomsten gaat niet gebeuren. Voor wie het niet mogelijk is om een huiskamerbijeenkomst te bezoeken, blijven we deze mogelijkheid bieden.
Ook de avonden waarop we een expert uitnodigen voor een presentatie zullen blijven bestaan.
Op dit moment hebben we nog geen experts vastgelegd voor bijzondere online huiskamerbijeenkomsten. Zodra daar meer over bekend is, leest u dit op onze website en in onze nieuwsbrief.

De huiskamerbijeenkomsten
Wat mag u verwachten tijdens een OPCI-huiskamerbijeenkomst? Ontmoeting met mede-CI-dragers. We luisteren naar elkaars ervaringsverhalen en delen tips met elkaar. Kom je in aanmerking voor een CI of overweeg je een CI? Juist die ervaringsverhalen zijn uitermate waardevol. Niemand anders dan ervaren CI-dragers zijn beter in staat om te vertellen hoe het is om te horen met een CI.

Hoe ziet het CI-traject eruit? Wat mag je van een CI verwachten of juist niet? Hoe revalideer je na de implantatie? Kan ik weer telefoneren? Hoe is het om met CI naar muziek te luisteren? Is dat voor iedereen mogelijk? Met heel veel ervaringsverhalen ga je na afloop weer naar huis.

OPCI is volledig onafhankelijk. Niet gebonden aan CI-leveranciers of andere marktpartijen. Een merkadvies tijdens een huiskamerbijeenkomst is dan ook zeker niet aan de orde.

Slechthorendheid is op deze avonden geen enkel beletsel. Er is altijd een schrijftolk aanwezig.

Online huiskamerbijeenkomsten
Bij sommige online huiskamerbijeenkomsten is een deel van de tijd gereserveerd voor een expert die een presentatie geeft. De online huiskamerbijeenkomsten zijn altijd op een dinsdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur. Inloggen kan vanaf 18:45 uur. Wees op tijd want om 19:00 uur gaat de bijeenkomst ‘op slot’ en kan er niet meer worden ingelogd.

Huiskamerbijeenkomsten op locatie
De huiskamerbijeenkomsten op locatie organiseren we door heel Nederland bij gastvrouwen/heren die belangeloos hun woonkamer beschikbaar stellen. Altijd op een dinsdagavond van 19:30 tot 21:30 uur. Vanaf 19:15 uur bent u welkom. De koffie en thee staat klaar en om 19:30 uur beginnen we met een kort voorstelrondje. Daarna is er alle tijd en ruimte om met elkaar in gesprek te gaan onder leiding van een ervaren gespreksleider (ook een CI-drager).
Er is voldoende informatie en demonstratiemateriaal van alle vier CI-merken aanwezig.

Planning september t/m december 2021

7 september 2021 Online
5 oktober 2021 Vlaardingen
12 oktober 2021 Online met Dr. Ir. André Goedegebure, audioloog
19 oktober 2021 Geesteren
26 oktober 2021 Arnhem
2 november 2021 Online
9 november 2021 Zuid Schermer
23 november 2021 Goes
30 november 2021 Online
14 december 2021 Den Bosch
21 december 2021 Online

Aanmelden
Wilt u ook eens een huiskamerbijeenkomst meemaken? Meld u dan snel aan. Er is steeds veel belangstelling voor de huiskamerbijeenkomsten en vol=vol. Aan een huiskamerbijeenkomst op locatie kunnen maximaal acht belangstellenden deel nemen.
Aanmelden is noodzakelijk en kan uitsluitend per e-mail: huiskamerbijeenkomsten@opciweb.nl
Na ontvangst van uw mail bevestigen wij uw deelname en, indien van toepassing, geven wij u de adresgegevens door waar de huiskamerbijeenkomst gehouden zal worden.

Uitsluitend voor de huiskamerbijeenkomsten op locatie:

Het bijwonen van een OPCI-huiskamerbijeenkomst is gratis.

Helaas komt het geregeld voor dat mensen zich wel opgeven voor een huiskamerbijeenkomst maar niet verschijnen. Heel vervelend voor het gastadres en de organisatie. In het bijzonder als de huiskamerbijeenkomst volgeboekt is en er mensen op de wachtlijst staan.

Dit willen we graag voorkomen. OPCI hanteert daarvoor een ‘statiegeldregeling’. Na uw aanmelding krijgt u bericht of er nog plaats is of niet. Is er plaats, dan vragen wij u in dat bericht om vijf euro ‘statiegeld’ over te maken op de OPCI-bankrekening.

Pas ná ontvangst van het statiegeld is uw aanmelding definitief.
Bent u onverwacht verhinderd én meldt u zich uiterlijk één week voor de huiskamerbijeenkomst af dan zal de vijf euro aan u teruggestort worden. Zit er minder dan een week tussen de afmelding en de huiskamerbijeenkomst dan is er geen restitutie mogelijk. De aanwezigen krijgen tijdens de huiskamerbijeenkomst de vijf euro statiegeld contant terugbetaald.

 

U bent niet alleen als (kandidaat) CI drager. Graag nodigen we u uit om een stukje mee te lopen op onze hoorreizen.

Van harte welkom.