PERSBERICHT

logo van Phonak & Advanced Bionics

 

 

Advanced Bionics en Phonak ontvangen CE-goedkeuring voor het Marvel cochleair implantaat-platform.

Naída CI MarvelSamenwerking met Phonak maakt de baanbrekende Marvel-hoortechnologie beschikbaar voor volwassenen en kinderen die AB CI-drager zijn.

Vianen, 4 februari 2021

Met grote trots delen Advanced Bionics en Phonak mede CE-goedkeuring te hebben ontvangen voor het beschikbaar stellen van de gekende Marvel-hoortechnologie aan AB CI-dragers.
Dit omvat:

  • Naída™ CI Marvel-spraakprocessor voor volwassenen
  • Sky CI™ Marvel- spraakprocessor specifiek ontwikkeld voor kinderen
  • Sky Link Marvel en Naída Link Marvel super-power hoortoestellen voor bimodale CI-dragers
  • Target CI-aanpassoftware
  • AB Remote-app voor eenvoudige aanpassingen via een smartphone

Naída CI Marvel biedt CI-dragers een krachtige hoorervaring met een groot comfort en gemak.
Advanced Bionics stelt het geprezen Phonak Marvel-platform beschikbaar voor hun volwassen CI-dragers. Met AutoSense OS™ 3.0 levert Naída CI Marvel uitstekende geluidskwaliteit en prestaties in verschillende situaties gedurende de dag. Dit algoritme analyseert elke 0,4 seconden geluiden in de omgeving van de CI-drager en kan identificeren of ze zich in een lawaaierig restaurant, auto, concertzaal, thuis, enz. bevinden. Vervolgens worden de juiste functies van het cochleaire implantaatsysteem ingeschakeld om de hoorervaring van de CI-drager op basis van de specifieke kenmerken van de luisteromgeving te optimaliseren.

Met Marvel CI biedt Advanced Bionics ’s werelds eerste spraakprocessoren voor cochleaire implantaten die verbinding kunnen maken met vrijwel elk Bluetooth-apparaat en die handsfree bellen ondersteunen. Naída CI Marvel’s unieke ergonomische behuizing en dunne zendspoel bieden een veilige, discrete en comfortabele draagervaring. Samen met de AB Remote-app, die op een handige en discrete manier het aanpassen van de spraakprocessor mogelijk maakt, biedt het geheel een ultiem gebruiksgemak.

Sky CI Marvel spraakprocessor specifiek ontwikkeld voor kinderen.
Sky CI Marvel combineert bewezen Advanced Bionics-geluidsverwerking met het Marvel-platform van Phonak. AutoSense Sky OS™ 3.0 werkt op dezelfde manier als de versie voor volwassenen in Naída CI Marvel, maar is uniek ontworpen voor de typische luistersituaties van een kind en biedt uitstekende geluidskwaliteit en prestaties, waar het kind ook gaat.

Sky CI Marvel biedt naast een breed scala aan draagopties en kleuren die kinderen prefereren ook waterdichte accessoires en flexibiliteit voor de avonturen van een opgroeiend kind. De geïntegreerde Roger™-technologie helpt kinderen om hun leraren en vrienden in klaslokalen, eetzalen en grotere ruimten rechtstreeks in hun oren te horen, waarbij het lawaai in de omgeving wordt onderdrukt. Bovendien helpen de directe smartphone-connectiviteit via Bluetooth® en de intuïtieve AB Remote-app kinderen om in verbinding te blijven met de wereld om hen heen.

“Dit is één van de belangrijkste productlanceringen die Advanced Bionics ooit heeft gehad. Voortbouwend op het enorm succesvolle Phonak Marvel-platform, zullen Naída CI Marvel, Sky CI Marvel en Target CI gamechangers worden voor de cochleaire implantaat-industrie en een revolutie teweegbrengen in de manier waarop onze CI-dragers kunnen horen met hun cochleaire implantaatsystemen en de manier waarop hun audiologen het CI-systeem instellen”, aldus Victoria E. Carr-Brendel, Ph.D., GVP, Sonova Group en President van Advanced Bionics.

Dynamisch bimodaal horen met Sky Link Marvel en Naída Link Marvel.
De meeste CI-dragers hebben slechts één cochleair implantaat, ondanks het feit dat ze ernstig of zwaar gehoorverlies hebben in beide oren. Het andere niet-geïmplanteerde oor heeft vaak baat bij een superkrachtige hooroplossing die in harmonie werkt met het cochleair implantaat. Dit staat bekend als bimodaal horen en wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de combinatie van een hoortoestel met een cochleair implantaat resulteert in aanzienlijk beter spraakverstaan ​​en een betere geluidskwaliteit dan wat door het cochleair implantaat of een hoorapparaat afzonderlijk wordt geboden. De Marvel-technologie is nu uitgebreid naar deze bimodaal horende CI-dragers met de introductie van het Phonak Sky Link Marvel hoortoestel en het nieuwe Phonak Naída Link Marvel hoortoestel. Zowel de Sky Link Marvel als de Naída Link Marvel kunnen binauraal aangepast worden als samenwerkende hoortoestellen of in combinatie met respectievelijk een Advanced Bionics Sky CI Marvel of Naída CI Marvel spraakprocessor. Omdat ze beide zijn gebaseerd op Marvel-technologie, zijn de spraakprocessor en het hoortoestel draadloos met elkaar verbonden en communiceren ze met elkaar op een gecoördineerde, dynamische manier. Net als Sky CI M en Naída CI M beschikken deze hoortoestellen ook over RogerDirect ™, handsfree bellen en maken ze directe verbinding met iOS-, Android- of andere Bluetooth-apparaten.

Target CI is ontworpen om het CI-systeem eenvoudiger te kunnen aanpassen.
Target CI biedt eenvoudigere aanpassingen met Noahlink Wireless, waardoor professionals en CI-dragers de vrijheid en het gemak hebben van draadloos programmeren. Voor de allereerste keer is het mogelijk om in dezelfde aanpassessie een cochleair implantaat en een compatibel hoortoestel met één software te programmeren. De intuïtieve workflow en het gebruiksvriendelijke ontwerp zijn gemaakt voor snellere aanpassingen, waardoor professionals meer aandacht aan de CI-drager kunnen besteden in plaats van aan de software. Target CI is ook ontworpen met standaardinstellingen die zijn geoptimaliseerd voor CI-dragers.

Over Advanced Bionics.
Advanced Bionics is een wereldleider in het ontwikkelen van hooroplossingen voor personen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies die niet langer baat hebben bij hoortoestellen. AB, opgericht in 1993 en sinds 2009 een dochteronderneming van de Sonova Group, ontwikkelt de allernieuwste cochleaire implantaattechnologie waarmee CI-dragers op hun best kunnen horen. AB vervoegde Phonak als onderdeel van de Sonova Group of Companies en begon een samenwerking als geen ander in de industrie. Sindsdien hebben de innovatieleiders op het gebied van cochleaire implantaten en hoortoestellen continu technologieën gecombineerd om nieuwe, ongeëvenaarde hooroplossingen te leveren.

Met verkopen in meer dan 50 landen en een bewezen staat van dienst voor het ontwikkelen van hoogwaardige, ultramoderne producten, is AB’s getalenteerde groep technologen en professionals gedreven om met CI-dragers en professionals om te gaan, integer te werken en vastbesloten om de best mogelijke prestaties te leveren.

Over Phonak.
Phonak, lid van de Sonova Group, met het hoofdkantoor in de buurt van Zürich, Zwitserland, werd opgericht in 1947 uit een passie voor het zoeken naar oplossingen voor de moeilijkste hooruitdagingen. Zeventig jaar later blijft deze passie bestaan. Als toonaangevende innovator in de hoorindustrie bieden we het breedste portfolio van levensveranderende hooroplossingen. Van licht tot ernstig gehoorverlies bij zowel kinderen als volwassenen, blijven we ons inzetten om hooroplossingen te creëren die het leven van mensen veranderen zowel sociaal als emotioneel.

Bij Phonak zijn we van mening dat goed horen gelijk staat aan welzijn en essentieel is om ten volle van het leven te genieten. Onze innovatieve hooroplossingen zijn ontworpen om mensen van alle leeftijden en alle graden van gehoorverlies te ondersteunen bij sociale contacten en te helpen om mentaal en emotioneel te gedijen. Life is on!

Beschikbaarheid in Nederland en België.
Neem contact op met Advanced Bionics betreffende de concrete beschikbaarheid op de Nederlandse of Belgische markt.


Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.