28 november 2020: CI-informatiebijeenkomst Advanced Bionics

Online CI-informatiebijeenkomst van Advanced Bionics: zaterdag 28 november 13.00 – 15.00 uur

kon naar CI-informatiebijeenkomst.Voor mensen met ernstig tot zeer ernstig gehoorverlies is de nood aan informatie over  hooroplossingen hoog. In COVID-19 tijden worden conversaties vaak extra moeilijk doordat er geen mondbeeld is op de momenten dat we een mondkapje dragen. Daarnaast is het door de Corona maatregelen lastiger om informatie over mogelijke hooroplossingen te verkrijgen. Veel evenementen, zoals ontmoetingsdagen, gaan niet door of slechts in heel beperkte groep. Deze evenementen vormden de uitgelezen kans om CI-dragers te ontmoeten en te vragen naar hun ervaringen. Natuurlijk is het krijgen van een cochleair implantaat (CI) voor iedereen anders, maar door meerdere ervaringsdeskundigen te ontmoeten, kan een goed beeld verkregen worden van de mogelijkheden van een CI als oplossing voor gehoorproblemen.

Om toch zoveel mogelijk mensen die op zoek zijn naar informatie over het CI te kunnen helpen organiseren wij met regelmaat CI-informatiebijeenkomsten. In verband met de COVID-19 maatregelen kunnen wij op dit moment echter geen groepen mensen ontvangen op ons Sonova kantoor in Vianen. Aangezien wij het belangrijk vinden om toch iedereen, die op zoek is naar informatie over een cochleair implantaat voor zichzelf of kind, de mogelijkheid te geven om een CI-informatiebijeenkomst bij te wonen organiseren wij daarom de komende CI-informatiebijeenkomst digitaal. De eerstvolgende ONLINE CI-informatiebijeenkomst vindt plaats op zaterdag 28 november aanstaande van 13.00 uur – 15.00 uur. Heeft u interesse om deze bij te wonen? Meld u dan snel aan via advancedbionics.com/evenementenkalender!

Tijdens een CI-informatiebijeenkomst legt een logopedist of audioloog uit hoe een CI precies werkt en wat de unieke kenmerken zijn van het CI-systeem van Advanced Bionics. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden omtrent draadloze verbindingen tussen het CI en hulpmiddelen om beter te telefoneren, tv te kijken of beter te gaan verstaan in rumoer, enz. Ook bespreken we de samenwerking van het CI met een hoortoestel op het andere oor en de voordelen die ons systeem hierbij te bieden heeft. Daarnaast is er specifieke aandacht voor de revalidatie na het krijgen van een CI. Op deze bijeenkomsten vertellen CI-dragers wat hun CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en de combinatie met een hoortoestel) te horen. Natuurlijk is er ook uitgebreid de gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Onze overige geplande bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Donderdag 17 december 2020 00 uur – 22.00 uur
  • Donderdag 14 januari 2021 00 uur – 16.00 uur

Meer informatie over onze CI-informatiebijeenkomsten en het aanmeldingsformulier vindt u op onze website www.advancedbionics.com/evenementenkalender.


Bron: Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk
Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.