Extra CI-bijeenkomsten Advanced Bionics

CI-informatiebijeenkomst: Kom alles te weten over het cochleair implantaat van Advanced Bionics en kom in contact met CI-dragers

opa met CI en kleinkindBent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) voor uzelf of voor uw kind en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI? Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics u of uw kind kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie? Kom in contact met (ouders van) CI-dragers en ontdek de mogelijkheden van een CI. Lees verder voor meer informatie en ondersteuningsmogelijkheden tijdens de bijeenkomst.

Wanneer: Zaterdag 5 september 2020 van 13.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova), Laanakkerweg 4, 4131 PA Vianen, Nederland

Meer informatie
Wanneer u of uw kind slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kunt u in aanmerking komen voor een CI. Een CI kunt u niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. U maakt een keuze voor iets wat u nog niet kent en waar u naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maakt u natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat u kunt verwachten op basis van ervaringen van CI-dragers. Kunt u bijvoorbeeld beter deelnemen aan gesprekken en weer genieten van muziek of geluiden die u vroeger hoorde?Een ervaringsdeskundige is in gesprek met een belangstellende

Stel vragen aan CI-dragers
Tijdens de CI-informatiebijeenkomst legt een logopedist en audioloog uit hoe een CI precies werkt en wat de unieke kenmerken zijn van Advanced Bionics zoals de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie. Ook is er specifiek aandacht voor de revalidatie met een CI. Daarnaast vertellen verschillende CI-dragers wat hun CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en hoortoestel) te horen.

Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-dragers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI al dan niet in combinatie met het unieke bimodale hoortoestel van Phonak en AB.

Bimodale Hooroplossing van Advanced Bionics en Phonak
De Naída bimodale hooroplossing van AB en Phonak levert het eerste hoortoestel dat speciaal is ontworpen om samen te werken met een cochleair implantaatsysteem. Deze oplossing bestaat uit de Naída CI-spraakprocessor en het Naída Link-hoortoestel.

Doordat ze hetzelfde platform gebruiken, kunnen de Naída-apparaten met elkaar communiceren; een voordeel dat geen enkele andere combinatie van een hoortoestel en cochleair implantaat kan bieden. Benieuwd naar ervaringen? Drie CI-dragers vertellen erover op de website van Phonak Club.

Data en tijdstippen CI-informatiebijeenkomsten

Zaterdag 5 september 2020 van 13.00 uur tot 16.00 uur.

OVERIGE DATA:
In verband met de kleinere groepsgrootte als gevolg van de COVID-19-maatregelen vinden er extra CI-informatiebijeenkomsten plaats voor slechts een beperkt aantal personen. De data van de andere bijeenkomsten zijn:

  • Zaterdag 26 september 2020
13.00 uur – 16.00 uur
  • Dinsdag 20 oktober 2020
19.00 uur – 22.00 uur
  • Maandag 9 november 2020
19.00 uur – 22.00 uur
  • Zaterdag 28 november 2020
13.00 uur – 16.00 uur
  • Donderdag 17 december 2020
19.00 uur – 22.00 uur

Schikken deze data u niet? Stuur dan een e-mail naar Info.Benelux@AdvancedBionics.com, dan kijken we naar de mogelijkheid voor een andere datum of een één-op-één-gesprek. Dit kan ook online!

Locatie van de bijeenkomst
Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen
Nederland

Aanmelden
Overweegt u een cochleair implantaat voor uzelf of uw kind en wilt u graag aanwezig zijn op een CI-informatiebijeenkomst, meldt u dan aan om verzekerd te zijn van een plek. Geef bij uw aanmelding aan met hoeveel personen u graag wilt komen en eventueel in het kort wat uw achtergrond is en waarom u wilt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier bij elk geplande evenement op de Evenementenkalender van AB (www.AdvancedBionics.com/Evenementenkalender) of door het sturen van een mail naar Info.Benelux@AdvancedBionics.com.

Aanwezige hulpmiddelen
Tijdens de bijeenkomst zijn een schrijftolk en solo-apparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink [ringleiding]) geregeld.

Meer informatie
Heeft u vragen over deze bijeenkomsten? Laat het ons weten! Neem contact op met Advanced Bionics via +31 (0) 88 – 600 88 30 of Info.Benelux@AdvancedBionics.com.

In verband met de COVID-19-maatregelen zullen wij de richtlijnen van het RIVM opvolgen. Wanneer u zich aanmeldt, ontvangt u een persoonlijk bericht over de geldende richtlijnen die van toepassing zijn op de datum van de door u gekozen bijeenkomst.

Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.