Het jaarverslag 2019 van Euro-CIU

Even voorstellen: onze Europese zusterorganisaties, verenigd in de EURO-CIU
OPCI heeft 33 zusterorganisaties in 25 Europese landen. Een greep hieruit: België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Spanje, Cyprus, Estland, Hongarije, Roemenië, Spanje en Turkije.
In België, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, Oostenrijk en Zweden zijn meerdere organisaties actief.
Onze zusterorganisaties doen in hun land hetzelfde als waar OPCI in Nederland voor ijvert: voorlichting en belangenbehartiging op het gebied van het CI.
Deze 33 organisaties zijn allen aangesloten bij de overkoepelende organisatie, EURO-CIU (European Association of Cochlear Implant Users).

Jaarverslag EURO-CIU 2019
Onlangs verscheen van EURO-CIU het Annual Report, hun jaarverslag over 2019. Dat is fraai vormgegeven met veel foto’s van kinderen en volwassenen met één of twee CI’s.
In het jaarverslag kun je onder andere een uitleg van wat een CI is, wat het doet en hoeveel mensen er in 2019 in de aangesloten Europese landen gebruik van maken van een CI lezen. Dat zijn ongeveer 220.000, van wie 60% volwassenen en 40% kinderen. In het rapport worden tevens doelen, missie, activiteiten, samenwerkingsverbanden, diverse projecten en onderzoeken van EURO-CIU in 2019 beschreven. Verder geeft het rapport een overzicht van hun communicatiemiddelen (website, nieuwsbrief, Facebook, YouTube en Twitter). Tot slot wordt een complete lijst van deelnemende CI-organisaties uit de verschillende landen weergegeven.
Nieuwsgierig? Klik hier voor het jaarverslag.