CI informatiebijeenkomsten Advanced Bionics 2020

Plaatje van moeder en dochter die met ballet bezig zijn

Natuurlijk zijn niet alle cochleaire implantaten hetzelfde, maar welk implantaat past het beste bij mij of mijn kind? Kom naar één van onze CI-informatiebijeenkomsten!

Bent u op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) voor uzelf of voor uw kind en vraagt u zich af hoe het is om te horen met een CI?

CI-informatiebijeenkomsten
Bent u benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI van Advanced Bionics en een hoortoestel van Phonak u of uw kind kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en de revalidatie? Bezoek onze CI-informatiebijeenkomsten en kom in contact met (ouders van) CI-gebruikers en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

U kunt zich aanmelden voor een bijeenkomst in het Sonova Experience Centre van Advanced Bionics en Phonak in Vianen op volgende momenten:

 • Vrijdag 17 januari om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)Een ervaringsdeskundige is in gesprek met een belangstellende
 • Zaterdag 18 januari  om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
 • Maandag 2 maart om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
 • Dinsdag 3 maart om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
 • Zaterdag 2 mei om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
 • Maandag 8 juni om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
 • Zaterdag 5 september om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)
 • Dinsdag 20 oktober om 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur)
 • Zaterdag 28 november om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur)

Een schrijftolk en solo-apparatuur zijn aanwezig ter ondersteuning (SoundField systeem met Roger MyLink van Phonak). U kunt zich aanmelden of meer informatie vinden op onze website (AdvancedBionics.com/evenementenkalender) of door ons een e-mail te sturen via Info.Benelux@AdvancedBionics.com.

Phonak Accessoire Informatiesessie
Daarnaast organiseert AB regelmatig Phonak Accessoire Informatiesessie voor AB CI-dragers. Bij AB CI-dragers is een groeiende behoefte aan een meer uitgebreide informatievoorziening over mogelijke oplossingen voor het andere oor en over de compatibele accessoires, zoals oplossingen voor de tv, telefoneren en verstaan in gezelschappen.

In meer uitdagende luistersituaties blijft het vaak héél moeilijk om te verstaan. In deze omstandigheden kan een accessoire u mogelijk helpen. Welke accessoire biedt in welke situatie de gewenste hulp? In de Phonak Accessoire Informatiesessie geven wij u hier uitgebreid informatie over.

Ook is horen met twee oren altijd beter dan met één oor. Het Naída Link hoortoestel van AB en Phonak kan gedragen worden in combinatie met een AB cochleair implantaat. Naída Link is het enige hoortoestel dat écht samenwerkt met het cochleair implantaat. Dankzij een koppeling met de Naída CI spraakprocessor van AB communiceren deze twee Naída-apparaten met elkaar en kunnen ze ook geluidssignalen met elkaar delen. Tijdens deze informatiesessies wordt ook ingegaan op de mogelijkheden van het gebruiken van restgehoor in zowel het niet-geïmplanteerde oor als het geïmplanteerde oor.

De Phonak Accessoire Informatiesessies vinden plaats op :

 • vrijdag 13 maart        14.00 – 16.00 uur
 • vrijdag 18 september 14.00 – 16.00 uur
 • vrijdag 12 juni           14.00 – 16.00 uur

Ook deze bijeenkomsten vinden plaats op ons Sonova kantoor in Vianen (Laanakkerweg 4, 4131 PA Vianen). De Phonak Accessoire Informatiesessie worden ondersteund door een schrijftolk en solo-apparatuur.

Meer informatie over de exacte tijdstippen, invulling en wijze van aanmelding van deze bijeenkomsten is te vinden in de evenementenkalender op onze website: AdvancedBionics.com/evenementenkalender. U kunt zich per mail aanmelden voor de Phonak Accessoire Informatiebijeenkomst via Info.Benelux@AdvancedBionics.com.


Bron: Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk
Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.