CI-informatiebijeenkomsten Advanced Bionics 2019/2020

Ben je op zoek naar informatie over een cochleair implantaat (CI) en vraag je je af hoe het is om te horen met een CI? Ben je benieuwd wat de unieke samenwerking tussen een CI en een hoortoestel van Phonak en Advanced Bionics jou of je kind kan bieden? En wat komt er allemaal kijken bij een CI-traject, de operatie en revalidatie? Kom in contact met (ouders van) CI-drager en ontdek de (on)mogelijkheden van een CI.

Moeder met peuter in zwembadWanneer je of je kind slechthorend is en hoortoestellen niet voldoende meer helpen, kun je in aanmerking komen voor een CI. Een CI kun je niet eerst uitproberen zoals een hoortoestel. Je maakt een keuze voor iets wat je nog niet kent en waar u naderhand niet op terug kunt komen. Zo’n beslissing maak je natuurlijk niet zomaar. Daarom is het belangrijk om te weten hoe een CI precies werkt en wat je kunt verwachten op basis van ervaringen van CI-dragers. Kun je bijvoorbeeld beter deelnemen aan gesprekken en weer genieten van muziek of geluiden die je vroeger hoorde?

Tijdens de CI-informatiebijeenkomst vertelt een CI-drager wat zijn/haar CI voor hem/haar betekent en hoe het is om met een CI (en hoortoestel) te horen. Een audioloog en logopedist van CI-fabrikant Advanced Bionics is aanwezig en geeft uitleg over de werking van een CI, de mogelijkheden omtrent draadloze accessoires en de samenwerking met een hoortoestel op het andere oor voor unieke oor-tot-oor-communicatie.

Een ervaringsdeskundige is in gesprek met een belangstellendeStel je vragen aan CI-dragers
Na deze inleiding is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Schuif aan tafel bij één van de aanwezige (ouders van) CI-dragers en vraag hem of haar het hemd van het lijf. Of loop nog even langs bij de audioloog voor meer informatie over de (on)mogelijkheden van een CI, al dan niet in combinatie met het unieke bimodale hoortoestel van Phonak en AB.

Bimodale Hooroplossing van Advanced Bionics en Phonak
De Naída bimodale hooroplossing van AB en Phonak levert het eerste hoortoestel dat speciaal is ontworpen om samen te werken met een cochleair implantaatsysteem. Deze oplossing bestaat uit de Naída CI-spraakprocessor en het Naída Link-hoortoestel. Doordat ze hetzelfde platform gebruiken, kunnen de Naída-apparaten met elkaar communiceren; een voordeel dat geen enkele andere combinatie van een hoortoestel en cochleair implantaat kan bieden. Benieuwd naar de eerste ervaringen? Drie CI-dragers vertellen erover op de website van Phonak Club.

Data en tijdstippen

  • Maandagavond 25 november 2019 van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
  • Dinsdagmiddag 26 november 2019 van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)
  • Vrijdagavond 17 januari 2020 van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
  • Zaterdagmiddag 18 januari 2020 van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)
  • Maandagavond 2 maart 2020 van 19.00 tot 22.00 uur (inloop met koffie om 18.30 uur)
  • Dinsdagmiddag 3 maart 2020 van 13.00 tot 16.00 uur (inloop met koffie om 12.30 uur)

Schikken deze data je niet? Stuur dan een e-mail naar Info.Benelux@AdvancedBionics.com, dan kijken we naar de mogelijkheid voor een andere datum of een één-op-één-gesprek.

Locatie van de bijeenkomst
Advanced Bionics en Phonak (gebouw Sonova)
Laanakkerweg 4
4131 PA Vianen

Aanmelden
Overweeg je een cochleair implantaat voor jezelf of je kind en wil je graag aanwezig zijn op een CI-informatiebijeenkomst, meld je dan aan om verzekerd te zijn van een plek. Geef bij je aanmelding aan met hoeveel personen je graag wilt komen en eventueel in het kort wat je achtergrond is en waarom je wilt deelnemen aan deze bijeenkomst. Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier op de pagina van het evenement op onze website of door een e-mail te sturen naar Info.Benelux@AdvancedBionics.com.
Schikken deze data u niet? Stuur dan een e-mail naar redactie@doof.nl, dan kijken we naar de mogelijkheid voor een andere datum of een één-op-één-gesprek.

Aanwezige hulpmiddelen
Schrijftolk, solo-apparatuur (SoundField van Phonak en Roger MyLink)

Meer informatie
Heb je vragen over deze bijeenkomsten? Laat het ons weten! Neem dan contact op met Advanced Bionics via 088 – 600 88 30 of Info.Benelux@AdvancedBionics.com.

Dit persbericht werd beschikbaar gesteld door Advanced Bionics. OPCI is niet inhoudelijk verantwoordelijk.

Zoekt u meer informatie om u te helpen bij uw keuze voor een cochleair implantaat?
In Nederland hebben we vier verschillende CI-merken, namelijk Advanced Bionics, Cochlear, MED-EL en Oticon Medical. Overweegt u een CI, dan adviseert OPCI u zich goed te verdiepen in de verschillende producten. Dat kan bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten te bezoeken, informatiebrochures op te vragen of gebruikers vragen naar hun ervaringen. Kijk voor informatiebijeenkomsten van de andere merken op www.opciweb.nl of mail info@opciweb.nl met uw vraag.